راهکارهایی برای جلب توجه کارفرماها و پیدا کردن شغل دلخواه در کوتاه ترین زمان
رزومه در بسیاری از مواقع اولین چیزی است که کارفرماها از شما می بینند و بر اساس آن تصمیم می گیرند با شما قرار مصاحبه بگذارند. اگر یک رزومه کاری حرفه ای داشته باشید، احتمال دعوت به مصاحبه و شروع همکاری برای شما بالا می رود. در یک رزومه حرفه ای لازم است به اندازه کافی درباره خودتان اطلاعات بدهید، اما نباید زیاده گویی کنید. در این مقاله پنج تکنیک برای تهیه رزومه کاری را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید کارفرماها را جذب کنید و در شغل مورد نظرتان مشغول به کار شوید.
۱. بررسی کنید چه ویژگی ها و مهارت هایی برای کارفرما اهمیت دارد
پیش از اینکه برای یک شرکت رزومه بفرستید، آنرا بررسی کنید. کارفرماها در آگهی هایشان ویژگی ها و مهارت های کلیدی مورد نظرشان را مطرح می کنند. از طرف دیگر، در سایت شرکت ها، توضیحاتی درباره مأموریت، اهداف و ارزش های کلیدی شرکت وجود دارد. اگر از میان توضیحات ارائه شده، چند کلمه کلیدی پیدا کنید و آن ها را در رزومه خود بگنجانید و شانستان را برای دیده شدن رزومه بالا می برید.
البته این بدان معنا نیست که اگر ویژگی های درج شده در آگهی را ندارید، آن ها را در رزومه خود قرار دهید. تصور کنید فردی درون گرا که مهارت سخنوری ندارد، برای موقعیت شغلی مجری رزومه ارسال کند و در رزومه خود بنویسد که فن بیان قوی دارد. بدیهی است که عدم مهارت او در سخنوری در اولین جلسه مصاحبه مشخص می شود. در رزومه خود مهارت هایتان را صادقانه اما ماهرانه بنویسید تا توجه کارفرما را جلب کنید.
اگر برای شرکت خاصی رزومه می فرستید و به دست آوردن موقعیت شغلی برایتان اهمیت ویژه ای دارد، بهتر است یک رزومه اختصاصی برای همان شرکت و با تمرکز بر همان موقعیت شغلی طراحی کنید. با این کار مهارت ها و سوابقتان را بر اساس نیاز کارفرما می چینید و شانستان را برای پذیرش رزومه بالا می برید.
۲. رزومه را متناسب با موقعیت شغلی که برای آن درخواست می دهید، بنویسید
بعضی از افراد در حوزه های مختلفی تجربه کاری و تحصیلی دارند و همه آن ها را در رزومه شان می گنجانند. آن ها تصور می کنند با این کار به کارفرماها نشان می دهند همه فن حریف هستند و توجه کارفرماها را جلب می کنند. واقعیت این است که در دنیای امروز، تخصص ها آنقدر پیچیده و پیشرفته شده اند که یک نفر نمی تواند بر دو حوزه مختلف کاملاً مسلط باشد. بنابراین کارفرماها ترجیح می دهند به سراغ افرادی بروند که در یک حوزه تجربه و سابقه تخصصی دارند.
اگر فردی با چند مهارت مختلف هستید، یکی از دو روش زیر را برای طراحی رزومه انتخاب کنید:
۳. معرفی نامه خود را حرفه ای بنویسید
در بازار کار رقابت بسیار زیاد است. هرچقدر یک موقعیت شغلی بهتر باشد، تقاضا برای آن بالاتر می رود. بنابراین کارفرما با حجم زیادی از رزومه مواجه می شود که باید از بین آن ها انتخاب کند. در چنین شرایطی، کارفرما فرصت ندارد که همه رزومه ها را به دقت مطالعه کند و سوابق را مورد بررسی قرار دهد؛ بنابراین به مطالعه مقدمه رزومه ها بسنده می کند. اگر در معرفی نامه رزومه نکته مثبت یا جالب توجهی وجود داشته باشد، به سراغ بخش های بعدی رزومه می رود؛ در غیر این صورت آن را رد می کند.
معرفی نامه شما پیش از هرچیز باید اطلاعات شخصی مورد نیازتان را داشته باشد. این اطلاعات شامل موارد زیر است:
در کنار موارد بالا، باید یک پاراگراف کوتاه درباره معرفی خودتان بنویسید؛ این بخش معمولا با نام «درباره من» در رزومه مشخص می شود. در این پاراگراف می توانید نکات زیر را به صورت خلاصه توضیح دهید:
برای نوشتن این پاراگراف، به آنچه در نکته اول گفتیم هم توجه داشته باشید و کلمات کلیدی که احساس می کنید برای کارفرما ارزشمند هستند را در نوشتن آن به کار ببرید.
۴. رزومه را تاحد امکان خلاصه کنید
بعضی از افراد برای تأثیرگذاری بیشتر رزومه از آن سوی بوم می افتند! مثلا حتی اگر یک ماه در یک شرکت به صورت آزمایشی کار کرده باشند، آن را در رزومه می آورند یا درباره ویژگی های شخصیتی در رزومه می نویسند که هیچ ارتباطی با موقعیت شغلیشان ندارد. تجربه نشان می دهد این دسته از رزومه ها بلافاصله رد می شوند! رزومه باید حداکثر در دو صفحه باشد.
رزومه نه باید آنقدر کوتاه باشد که کارفرما شما را دست کم بگیرد و با مهارت هایتان آشنا نشود و نه باید آنقدر طولانی باشد که کارفرما را خسته کند. شما باید مختصر و مفید باشد و فقط اطلاعاتی که لازم است را در اختیار کارفرما قرار دهد. اطلاعات بیشتر در جلسه مصاحبه یا در طول همکاری به دست می آید. در رزومه روی نقاط قوتتان تمرکز داشته باشید، اما از تعریف و تمجید بیش از اندازه از خودتان پرهیز کنید.
۵. از قالب حرفه ای برای رزومه استفاده کنید
یک رزومه حرفه ای طراحی زیبایی دارد و نیز کاملا شفاف است. بعضی از افراد برای زیبایی رزومه شان، یک اثر هنری خلق می کنند و کارفرما مجبور می شود چند دقیقه ای به رزومه نگاه کند تا متوجه شود چه اطلاعاتی درباره کارجو ارائه می دهد؛ این کار هم نتیجه عکس دارد و معمولا توجه کارفرماها را جلب نمی کند.
با کمی جستجو در اینترنت، نمونه های مختلفی از قالب های رزومه را می بینید. بسیاری از این قالب ها به صورت رایگان در دسترس هستند تا اطلاعات شخصی خودتان را در آن ها جای گذاری کنید. مهم ترین ویژگی های یک قالب مناسب برای رزومه عبارتند از:
سخن پایانی
در این مقاله تکنیک هایی ساده اما مهم را برای تأثیرگذاری بیشتر رزومه توضیح دادیم. بعد از اینکه رزومه خود را با توجه به این نکات طراحی کردید، آن را دوباره بخوانید تا مطمئن شوید اشتباه نگارشی یا طراحی در آن وجود ندارد. بهتر است تا رزومه خود را به صورت منظم بروزرسانی کنید. همچنین اگر به انجمن های کاریابی دسترسی دارید، رزومه رقبا یا همکارانتان را بررسی کنید تا اگر نکته مثبتی در آن ها دیدید، آن را به رزومه خودتان اضافه کنید.
سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله نیز همراه ما بودید. همچنین دعوت می کنیم تا با دنبال کردن ایران تاپ فایو در شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام و تلگرام، از خواندن آخرین مطالب ما بهره مند شوید و اطلاعات خود را در رابطه با مواردی همچون لایف استایل، ورزش، گردشگری، آشپزی و… افزایش دهید.
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید