۵ رکورد ایرانی ثبت شده در گینس


Admin Irantop سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

کتاب رکوردهای گینس هر سال با رکوردهای جدیدی به چاپ می رسد. در این میان، ایرانی ها هم با همه دردسرهایی که برای ثبت رکوردشان در این کتاب دارند، توانسته اند رکوردهای جالبی را در این کتاب به ثبت برسانند. 

اگر ایرانی باشید، ثبت رکورد در کتاب گینس برایتان بسیار دشوار خواهد بود و علت اصلی این مساله عدم حضور نمایندگان گینس در ایران است. در چنین شرایطی از آنجا که گینس در ایران نمایندگی ندارد، نماینده ای هم برای ثبت به کشورمان نمی فرستد. بنابراین فردی که می خواهد رکوردش را ثبت کند باید قبل از هر اقدامی مبلغی جهت ثبت نام در این موسسه و بررسی رکوردش به حساب موسسه گینس واریز کند و بعد نمایندگان این موسسه را برای پیگیری رکوردش از ترکیه یا امارات دعوت کند. 
رکوردگیری از او در حضور نمایندگان این کتاب صورت می گیرد و بعد از تایید شدن نام و رکوردش در جدیدترین کتاب گینس چاپ می شود. البته موسسه گینس راه دیگری نیز جلوی پای افرادی گذاشته که توانایی ثبت رکورد دارند ولی امکان پرداخت هزینه را ندارند. این افراد می توانند در وب سایت موسسه گینس نام خود را به ثبت برسانند.  فقط کافی است فیلم و عکسی از زمان رکوردزنی خود برای کارشناسان اینترنتی وب سایت گینس ارسال کنند. جالب است بدانید موسسه گینس به فردی که یکی از این دو روش را برای ثبت انتخاب کرده باشد، مدرک ثبت رکورد خواهد داد. 
در این مقاله به سراغ 5 رکورد ایرانی ثبت شده در گینس رفته ایم. البته که رکورد داران گینس در ایران محدود به موارد ذکر شده نبوده و رکوردهای بیشتری از ایرانیان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است.

1. بزرگ ترین فرش دستباف جهان
یک شرکت معتبر ایرانی که سابقه خوبی در عرصه بافت فرش ایرانی در کارنامه کاری اش داشت، در سال 1384 برنده مناقصه بافت فرشی شش هزار متر مربعی شد. کشور سفارش دهنده این فرش بزرگ، امارات متحده عربی بود. آنها این فرش را برای پهن کردن در مسجد «شیخ زاید» سفارش داده بودند. 
مسجد شیخ زاید، مسجدی است در شهر «ابوظبی» که بعد از «مسجدالحرام» و «مسجدالنبی» در عربستان سعودی، سومین مسجد بزرگ جهان به شمار می رود و یکی از نقاط دیدنی کشور امارات به شمار می آید. پس از گذشت 14 ماه از عقد قرارداد، فرشبافان نیشابوری فرشی با ابعاد شش هزار متر مربع با دو میلیارد و 224 میلیون گره را در 35 رنگ به اماراتی ها تحویل دادند. البته پیش از تحویل این فرش، ایرانی ها از این فرش در مصلای تهران و در حضور خبرنگاران ایرانی و خارجی رونمایی کردند. شرکت بافنده این فرش ادعا کرد که این فرش، بزرگ ترین فرش دستباف جهان است و از نمایندگان کتاب گینس درخواست کرد برای کارشناسی به کشور امارات بیایند. نمایندگان گینس نیز پس از بررسی های دقیق اعلام کردند که تاکنون در دنیا فرش دستبافی به این بزرگی بافته نشده است. بزرگ ترین فرش دستباف جهان در سال 1390 در کتاب رکوردهای گینس به نام ایران ثبت شد.

2. اولین زن گردشگر فضا در جهان
انوشه انصاری اولین زنی است که برای سفر تفریحی به فضا رفت. او در سال 1385 مدت 9 روز را در یک ایستگاه بین المللی فضایی سپری کرد و بعد از این سفر نامش را به عنوان اولین توریست فضایی زن در کتاب رکوردهای بین المللی گینس و وب سایت گینس به ثبت رساند. انصاری تابعیت ایرانی و آمریکایی دارد. او برای این سفر حدود 20 میلیون دلار پرداخت کرد.

3. رکورد وزنه برادری در رشته فوق سنگین جهانی
نام حسین رضازاده که به میان می آید همه یاد رکوردزنی در رشته وزنه برداری می افتند. او بعد از این که در المپیک 2000 سیدنی 472 کیلوگرم را در مجموع حرکات یک ضرب و دو ضرب بالای سر برد، صاحب یک رکورد جدید در جهان شد. بعد از آن نیز در سال 2004 بار دیگر موفق به مهار وزنه 263 کیلوگرم در حرکت دو ضرب شد و همان زمان نامش در کتاب گینس به ثبت رسید. اما رکورد او در سال 2015 و در مسابقات جهانی آمریکا توسط یک وزنه بردار روس شکسته شد. «الکسی لاوچف» وزنه بردار فوق سنگین روس توانست رکورد رضازاده را بزند اما چند روز پس از این رکوردزنی، تست دوپینگ لاوچف مثبت در آمد و این جایگاه برای رضازاده باقی ماند.

4. رکورد سریعترین دوچرخه سوار صحرانورد
رضا پاکروان یک گینسی تمام عیار است. نام این ورزشکار به عنوان سریع ترین دوچرخه سواری که از صحرا عبور کرده در کتاب گینس به ثبت رسیده است. «رضا پاکروان» زندگی هیجان انگیز و ماجراجویانه ای دارد. او موفق شد در سال 2011 سوار بر دوچرخه در مدت 13 روز از الجزایر به سودان سفر کند و 1734 کیلومتر را طی کند و رکورد خود را در کتاب جهانی گینس ثبت کند. او همچنین طول کره زمین را از شمالی‌ترین تا جنوبی‌ترین نقطه آن یعنی ۱۸ هزار کیلومتر در ۱۰۲ روز رکاب زده‌ است.

5. رکورد بیشترین بازی همزمان شطرنج
احسان قائم مقامی در سال 2011 در بازی «سمولاته» - مسابقه شطرنج همزمان با چند شطرنج باز – توانست عنوان بیشترین بازی شطرنج همزمان را به نام خود ثبت کند. این استاد بزرگ شطرنج در این رقابت 25 ساعته با 604 شطرنج باز بازی کرد و توانست 590 پیروزی به دست آورد و 97 درصد از بازی هایش را ببرد. قائم مقامی با یک تیم کامل توانست به این رکورد بین‌المللی دست پیدا کند، چرا که در طول این 25 ساعت یک ماساژور، یک پزشک و یک مسئول تغذیه به صورت کامل حرکات او را زیر نظر گرفته بودند. او هم چنین با رژیم غذایی خاص در مسابقه‌ها شرکت کرد و در فواصل زمانی مختلف بین 5 تا 7 دقیقه استراحت داشت.

سخن پایانی
کتاب رکوردهای جهانی گینس همه ساله رکوردهای جدید را به ثبت می رساند. در این میان ایرانیان نیز توانسته اند در رشته های مختلف کسب رکورد کنند و رکوردهای خود را به ثبت جهانی برسانند. در این مقاله به سراغ 5 رکورد ایرانی ثبت شده در گینس رفته ایم. البته رکورد داران گینس ایرانی محدود به موارد ذکر شده نبوده و رکوردهای بیشتری از ایرانیان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده است. رکوردهایی از قبیل شنا در 85 روز و بیشترین شرکت در دوی ماراتن، رکورد پر افتخارترین شرکت کنندگان رشته های پارا المپیک و یا بیشترین روپایی ثبت شده در جهان در زمره این موارد به شمار می روند. امید است که ایرانیان بیشتری بتوانند در رشته های مختلف  به رکورد آفرینی نائل شوند.


شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید