افرادی که تازه میخواهند وارد بازار کار شوند یا به دنبال شغل بهتری میگردند، همیشه عبارت «پردرآمدترین مشاغل» را در صفحه مرورگر خود جستجو میکنند. آمار و درآمدها نشان میدهد، پردرآمدترین مشاغل مرتبط با تکنولوژی، در هر سال جایگاه پررنگتری در میان مشاغل پولساز پیدا میکنند. به عنوان مثال در حال حاضر کسی که سرپرست یک تیم برنامهنویسی باشد، میتواند به اندازه یک بازاری قدیمی درآمد به دست آورد.
در این مقاله، ما مشاغل مختلف مرتبط با تکنولوژی در ایران که درآمد خوبی دارند را بررسی کردهایم و ۵ مورد را به صورت گلچین به شما معرفی میکنیم.
۱. دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ به معنی بازاریابی در فضای آنلاین است و شامل بخشهای مختلفی میشود که در ادامه آنها را نام میبریم:
- بازاریابی محتوایی
- سئو
- کمپینهای تبلیغاتی
- بازاریابی در شبکههای اجتماعی
- همکاری در فروش
تقریبا تمام مشتریان کسب و کارها، در فضای وب فعالیت دارند. بنابراین بازاریابی در این فضا برای برندهای مختلف اهمیت بسیاری دارد. دیجیتال مارکترها وظیفه بازاریابی در این فضا را برعهده دارند. آنها هم میتوانند به عنوان کارمند در سازمانها فعالیت داشته باشند و هم به صورت دورکار و پروژهای کار کنند.این در حالیست که معمولا درآمد کار فریلنس نسبت به فعالیت حضوری در یک سازمان بیشتر است.
۲. برنامه نویسی و توسعه وب
طراحی و توسعه وب یکی از پردرآمدترین مشاغل در ایران در سال ۲۰۲۳ است. افرادی که به زبانهای برنامهنویسی پایتون، PHP و HTML تسلط داشته باشند، میتوانند به درآمد خوبی از این راه برسند. برنامهنویسها معمولا کارشان را به عنوان جونیور آغاز میکنند. بعد از چند سال فعالیت و کسب تجربه به سینیور تبدیل میشوند و میتوانند درآمد بالاتری داشته باشند. در نهایت هم میتوانند تیم برنامهنویسیشان را راهاندازی کرده و با مدیریت یک تیم از افراد حرفهای، با سازمانهای بزرگ همکاری کنند و درآمد کسب کنند.
برنامه نویسی و توسعه وب مانند دیجیتال مارکتینگ، هم در ایران و همچنین در سطح بینالملل تقاضا دارد. بعضی از برنامهنویسهای ایرانی، با شرکتهای خارجی کار میکنند و درآمد دلاری به دست میآورند. البته کار با کشورهای دیگر از داخل ایران، چالشهای بسیاری دارد؛ از پیدا کردن مشتری، نقد کردن درآمد دلاری و تبدیل آن به ریال همگی بخشی از چالشهای این شغل هستند.
۳. بلاگری و اینفلوئنسری
اگر یک بار وارد اکسپلور اینستاگرام شوید، حجم زیاد بلاگرها و اینفلوئنسرها به شما نشان میدهد که این شغل تا چه اندازه میتواند درآمد داشته باشد. البته مفهوم بلاگری در ایران به اشتباه معنی شده است؛ تعریف کردن از روزمرگیها و گذاشتن تصاویر خانوادگی، به معنای بلاگری نیست.
بلاگر کسی است که مهارت یا تخصصی دارد و با توجه به آن، محتوا تولید میکند. به عنوان مثال یک فرد متخصص در زمینه موبایل میتواند بلاگری باشد که با آنباکس کردن یا صحبت کردن درباره ویژگیهای مختلف گوشیهای موبایل برندهای گوناگون محتوا تولید میکند.
درآمد بلاگرها از همکاری در فروش و تبلیغات است. هنگامیکه آنها دنبال کنندگان زیادی داشته باشند، میتوانند با فروشگاههای اینترنتی و حضوری به صورت همکاری در فروش کار کنند. حتی بعضی از آنها، فروشگاه مخصوص به خودشان را راهاندازی میکنند و با فروش محصولاتشان به دنبالکنندهها، درآمد به دست میآورند. همچنین با تولید محتوا در یوتیوب و دریافت بازدید بالا و لایک کافی، میتوانند از طرحهای درآمدی یوتیوب نیز استفاده کنند.
۴. برنامهنویس موبایل
در حال حاضر تقریبا برای هر کاربردی یک نرمافزار موبایل وجود دارد. برنامهنویسی موبایل از آن دست مشاغلی است که با یاد گرفتن آن هم میتوانید به عنوان کارمند استخدام شوید، هم میتوانید بعنوان فریلنسر کار کنید و یا حتی میتوانید تیم کاری خودتان را داشته باشید.
اگر ایده برنامهای جذاب و کاربردی پیدا کنید، میتوانید آن را توسعه بدهید و در دسترس مخاطبان قرار دهید و درآمد خوبی داشته باشید. روش کسب درآمد از برنامههای موبایل با پرداختهای درون برنامهای است. همچنین اگر میزان دانلود و نصب برنامه شما از تعداد مشخصی بیشتر شود، میتوانید در آن تبلیغ بپذیرید و از طریق این روش هم درآمد داشته باشید.
۵. راهاندازی استارتاپ و کسب و کارهای آنلاین
راهاندازی استارتاپی که ایده و پشتوانه خوبی دارد، بعد از چند سال به یک کسب و کار پولساز برای شما تبدیل خواهد شد. البته در ایران بسیاری از استارتاپها خیلی کند رشد میکنند و حتی بعد از چند سال هم به کسب و کار تبدیل نمیشوند. این استارتاپها هیچوقت نمیتوانند درآمد خوبی برای صاحبانشان داشته باشند.
کسب و کارهای اینترنتی اگر بتوانند به نیاز روز کاربران پاسخ بدهند، میتوانند درآمد خوبی داشته باشند. بعضی از افراد تصور میکنند برای کسب درآمد از کسب و کارهای آنلاین حتما باید ایدهای جدید داشته باشند که تاکنون در هیچ کجای دنیا ارائه نشده است. اما واقعیت این است که حتی یک فروشگاه اینترنتی لباس هم اگر لباسهایی هماهنگ با سلیقه مشتریان بفروشد، میتواند ثروتساز شود. در ایران، کسب و کارهای آنلاین بسیاری وجود دارند که از نمونههای خارجی الگو گرفتهاند و توانستهاند به درآمدهای خوبی برسند؛ اپلیکیشنهای تاکسی اینترنتی یکی از مثالهایی هستند که در این زمینه وجود دارند.
چرا این مشاغل پولساز هستند؟
امروزه مردم بیشتر وقتشان را در فضای وب سپری میکنند؛ چه وقتی در حال کار کردن هستند، چه وقتی استراحت میکنند و اوقات فراغتشان را سپری میکنند. بنابراین افرادی که خدمات مربوط به فضای آنلاین به کاربران ارائه میدهند، میتوانند درآمد خوبی داشته باشند. این مشاغل همچنین به داخل ایران محدود نمیشوند و برخی از ایرانیها با ارائه خدماتشان در سطح بینالملل میتوانند درآمد دلاری نیز داشته باشند.
ما در این مقاله ۵ شغل پردرآمد در حوزه تکنولوژی را به شما معرفی کردیم تا چنانچه به دنبال شغل جدیدی میگردید یا میخواهید وارد بازار کار شوید، آنها را بیشتر بررسی کنید. اگر به این حوزهها علاقه دارید، آنها را یاد بگیرید و آنقدر حرفهای شوید تا به درآمد دلخواهتان برسید.