گوشی موبایلتان را به یک ابزار همهکاره تبدیل کنید
گوشی موبایل مثل شمشیر دو لبه است. استفاده مداوم از تلفن همراه برای نسل امروز مشکلاتی مثل ناتوانی در تمرکز، ADHD و اضطراب ایجاد کرده است، اما همین گوشیها میتوانند ابزاری برای کنترل تمرکز و کاهش اضطراب باشند. فقط باید بدانید چطور از آنها استفاده کنید و چه اپلیکیشنهایی روی موبایلتان داشته باشید. فراموش نکنید که موبایلی که در دست دارید، چیزی بیشتر از یک ابزار سرگرمی و برقراری تماس است و میتواند برای کاربردهایی مثل نظم دادن به کارهای روزمره، افزایش اطلاعات و حتی کسب درآمد هم مناسب باشد. در این مقاله 10 دسته اپلیکیشن کاربردی برای زندگی روزمره را معرفی میکنیم و در هر دسته هم بهترین اپهای موجود در سال 2025 را نام میبریم.
لیست 10 اپلیکیشن کاربردی اندروید و آیفون
گوشی موبایل مثل یک عصای جادویی است که هرکاری بخواهید از دست آن برمیآید. بسیاری از ما به محض بیدار شدن با گوشی سروکار داریم و تا وقتی که به رختخواب میرویم هم مشغول نگاه کردن به صفحه نمایش موبایلمان هستیم. این زمان زیاد مشکلات بسیاری برای سلامت جسم و روان ما ایجاد میکند، اما با نصب اپلیکیشنهای درست و استفاده روزمره از آنها، هم از بروز این مشکلات پیشگیری میکنیم و هم میتوانیم مدت زمان استفاده بیهوده از موبایل را کمتر کنیم.
1. اپلیکیشنهای مالی
همراه بانکها و اپلیکیشنهای دریافت و پرداخت جزو اولین برنامههایی هستند که بعد از خرید موبایل باید روی آنها نصب کنید. در حال حاضر بسیاری از نقل و انتقالهای مالی با گوشی انجام میشود و کسی که از این روش استفاده نمیکند، با محدودیتهای بسیاری مواجه خواهد شد. پیش از هرچیز، همراهبانک بانکی که در آن حساب دارید را روی موبایلتان نصب کنید. همراهبانکها معمولا خدمات مختلفی مثل خرید شارژ و اینترنت، انتقال وجه، پرداخت قبضها و اقساط را به شما ارائه میدهند.
اپلیکیشنهای پرداخت به بانک خاصی وابسته نیستند و فقط خدمات مالی متنوعی مثل پرداخت بیمه، جریمه رانندگی، بلیطهای بین شهری و مواردی از این قبیل را ارائه میدهند. در ادامه به لیست چندتا از پرطرفدارترین اپلیکیشنهای پرداخت ایرانی اشاره میکنیم:
2. اپلیکیشنهای یادگیری زبان
گوشی موبایل بهترین ابزار برای یادگیری است، در هر موقعیتی میتوانید به آموزشها دسترسی داشته باشید و یاد بگیرید. اپلیکیشنهای یادگیری زبان به شما کمک میکنند با بازی و سرگرمی و با صرف چند دقیقه زمان در طول روز، زبان را یاد بگیرید. انگلیسی پرکاربردترین زبان برای یادگیری است، اما اپلیکیشنهای یادگیری زبان، از آموزش زبانهای دیگر هم پشتیبانی میکنند. پس اگر همیشه میخواستید یادگیری زبان را شروع کنید، اما هنوز این کار را انجام ندادهاید، یکی از اپهایی که در ادامه نام میبریم را روی موبایلتان نصب کنید و با روزانه چند تمرین ساده یادگیری را شروع کنید.
لیست اپلیکیشنهای مناسب برای یادگیری زبان عبارتند از:
3. اپلیکیشنهای تمرین ورزشی
اگر روزانه ورزش نمیکنید، به یک اپلیکیشن تمرین ورزشی روی تلفن همراهتان نیاز دارید. این اپلیکیشنها متناسب با وضعیت فیزیکی شما، تمرینهای مناسب را ارائه میدهند و مثل یک مربی باشگاه هستند. تمرینهای ارائه شده ساده هستند، به ابزار خاصی نیاز ندارند و در هر موقعیتی میتوان آنها را انجام داد. پس اگر زمان کافی برای باشگاه رفتن ندارید، با چنین اپلیکیشنی میتوانید بین 20 تا 30 دقیقه در خانه ورزش کنید و نیاز بدنتان را برآورده کنید.
لیست اپلیکیشنهای تمرین ورزشی عبارتند از:
4. تقویم
اپلیکیشنهای تقویم یکی از کاربردیترین ابزارها برای مدیریت زمان و نظم دادن به کارها هستند. استفاده از این اپها برای مدیرها و افرادی که باید روزانه کارهای مختلفی را مدیریت کنند، کاربرد بیشتری دارند. نسخههای ایرانی تقویمها که با تقویم شمسی کار میکنند، مثل نسخههای بینالمللی مانند تقویم گوگل نیستند و قابلیت اضافه کردن تسکهای مختلف را ندارند. به همین دلیل اگر برای برنامهریزی و مدیریت کارها از تقویم استفاده میکنید، بهتر است از اپلیکیشنهایی که در ادامه نام میبریم، استفاده کنید:
5. اپلیکیشنهای پادکست
زمانهای خالی را بهجای گشتوگذار بیهوده در اینستاگرام را با گوش کردن به پادکستهای مفید جایگزین کنید. پادکستها همچنین یک جایگزین مناسب برای موسیقیهای تکراری در مسیر مسافرت یا ترافیک هستند! پادکستها در موضوعهای بسیار متنوع تولید میشوند؛ از داستانهای صوتی گرفته تا توسعه فردی و حتی موضوعهای تاریخی. پادکسترهای ایرانی حضور موفقی در این حوزه دارند و محتواهای مفیدی تولید میکنند، نسخههای خارجی پادکستها نیز در اپلیکیشنها موجود است و با گوش کردن به آنها هم زبانتان بهتر میشود و هم با افکار و ذهنیتهای مردمان سایر نقاط دنیا آشنا خواهید شد.
بهترین اپلیکیشنهای پادکستی که اکنون در فروشگاههای اپلیکیشن وجود دارد را در ادامه نام میبریم:
6. اپلیکیشنهای کتابخوان
اگر عادت دارید هرروز مدت زیادی با گوشی کار کنید، بخشی از زمانتان را به کتاب خواندن با موبایل اختصاص دهید. اپلیکیشنهای کتابخوان نسخه صوتی و دیجیتال کتابهای مختلف را در اختیار شما قرار میدهند. نسخه صوتی کتابها شبیه به پادکست است و نسخه دیجیتال هم متن کتاب را در فایل PDF در اختیار شما قرار میدهد. لیست بهترین اپلیکیشنهای کتابخوان ایرانی را در ادامه ارائه میدهیم:
7. اپلیکیشنهای مسیریاب
برنامههای مسیریاب تقریبا روی همه موبایلها نصب هستند. این روزها مردم حتی برای پیدا کردن مسیرهایی که خودشان بلد هستند هم از اپلیکیشنهای مسیریاب استفاده میکنند تا در ترافیک گیر نکنند. این اپلیکیشنها مسیرهای جایگزین را به شما نشان میدهند و از کوچه و پسکوچهها هدایتتان میکنند تا زودتر به مقصد برسید. برنامههای مسیریاب بینالمللی در ایران هم کار میکنند و آدرسها را درست نشان میدهند، اما مسیریابهای ایرانی هم بازخورد خوبی از کاربران گرفتهاند و بسیاری از کاربرها از آنها استفاده میکنند.
در ادامه لیست دقیقترین اپلیکیشنهای مسیریاب برای گوشیهای اندروید و آیفون را ارائه میدهیم:
8. اپلیکیشنهای مدیریت زمان و برنامهریزی
اگرچه تقویمها یکی از انواع اپلیکیشنهای مدیریت و برنامهریزی هستند، اما نرم افزارهایی که در ادامه معرفی میشوند آپشنهای بسیار زیادی دارند و برای کاربردهای مختلف مناسبند؛ از برنامهریزی کارهای شخصی روزمره تا برنامهریزی برای انجام کارهای تیمی. شما با استفاده از این اپلیکیشنها میتوانید برای هر کاری که باید انجام دهید، یک کارت ایجاد کنید. در کارت میتوانید اطلاعات کار را بهصورت فایل، عکس یا حتی فایل صوتی ذخیره کنید و تاریخ و ساعتی که کار باید تمام شده باشد را تعیین کنید. شما همچنین میتوانید دستهبندیهای مختلفی برای کارتها در نظر بگیرید؛ مثلا کارهایی که هنوز انجام نشدهاند را در لیست «در انتظار انجام» بگذارید و کارهایی که به پایان رسیدهاند را در ستون «انجامشده» قرار دهید.
در ادامه اپلیکیشنهایی که به شما برای مدیریت زمان و برنامهریزی روزانه کمک میکنند را نام میبریم:
9. اپلیکیشنهای خرید اینترنتی
خرید اینترنتی یکی از جذابترین خدماتی است که تکنولوژی و اینترنت به انسانها ارائه داد. با خرید اینترنتی میتوانید هر محصولی که نیاز دارید را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. حتی اگر قصد خرید اینترنتی هم نداشته باشید، میتوانید قیمت محصول را از اپلیکیشنها یا سایتهای معتبر استعلام بگیرید تا مطمئن شوید در خرید حضوری، کالا را با بهترین قیمت خریداری میکنید. بعضی از اپلیکیشنهای خرید اینترنتی فروشگاه هستند و خودشان خدمات فروش را ارائه میدهند. بعضی از اپلیکیشنها نیز واسطه هستند؛ یعنی فروشندهها محصولات را در لیست قرار میدهند و مشتریها میتوانند آنها را خریداری کنند.
در ایران چند اپلیکیشن مختلف برای خرید اینترنتی وجود دارد:
10. اپلیکیشنهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یک ابزار همه کاره است؛ از دوستی که به درددلهای شما گوش میدهد تا متخصصی که برای مشکلات کاری شما راه چاره دارد! با نصب اپلیکیشن هوش مصنوعی رو موبایل میتوانید با هوش مصنوعی بهصورت متنی چت کنید یا حتی مکالمه صوتی داشته باشید. هر سوالی بپرسید، جواب میگیرید و حتی میتوانید بهعنوان یک دستیار برای انجام کارهایتان از آن استفاده کنید.
در حال حاضر 3تا از اپلیکیشنهای هوش مصنوعی پیشتاز هستند:
سخن پایانی
در این مقاله لیست اپلیکیشنهای کاربردی برای روزمره را ارائه دادیم. این اپلیکیشنها برای انجام کارهای مالی، برنامهریزی و نظم دادن به زندگی، سرگرمی و یادگیری به شما کمک میکنند. با نصب این اپلیکیشنها، گوشی شما قابلیتهای مختلفی پیدا میکند. بنابراین بهجای اینکه هربار گوشی را باز کنید و وارد اینستاگرام شوید، میتوانید زمان خود را به شکلهای متنوعتری بگذرانید و محتواهای مفیدتری را دنبال کنید. کاربردیترین اپلیکیشن روی تلفن همراه شما چیست؟ درباره اپلیکیشنهای کاربردی برای روزمره در بخش کامنتها با ما صحبت کنید.
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید