راهکارهایی که به شما کمک میکند تا آخر ماه بیپول نشوید!
خانمهای نسل قبلی نیاز چندانی به مدیریت مالی نداشتند. تمام مسئولیت مالی خانواده برعهده مرد خانواده بود و خانمها به مسائل دیگر مانند تربیت فرزندها رسیدگی میکردند. بعضی از خانمها بخشی از پولی که همسرشان برای خرجی به آنها میداد را جایی برای روز مبادا پنهان میکردند و بهعنوان خانمهای آیندهنگر و دانا مورد تشویق قرار میگرفتند! اما دورانی که پسانداز کردن و مدیریت مالی خانواده ساده بود، گذشت. الان شرایط به گونهای پیش رفته است که خانمها هم به اندازه آقایان به یادگیری مسائل مالی، مدیریت درآمد و برنامهریزی مالی نیاز دارند. دیگر پنهان کردن پول زیر قالی یا در گنجه، راهکار مناسبی برای پسانداز نیست و باید به راهکارهای مدرن و جدید فکر کرد. در این مقاله ۸ تکنیک مدیریت مالی که برای خانمهای شاغل کاربرد دارد را آموزش میدهیم. این تکنیکها ساده و کاربردی هستند و به شما کمک میکنند هم مخارج خود را تأمین کنید و هم به فکر آینده باشید.
۵ تکنیک مدیریت مالی برای خانمهای شاغل
استقلال برای خانمها اهمیت بسیاری دارد. خانمهای مستقل اعتماد به نفس بیشتری دارند، میتوانند به علاقمندیهایشان برسند و در تصمیمگیری در زمینههای مختلف، با محدودیت کمتری مواجه میشوند. درآمد داشتن خانمها و استقلال مالی نقش مهمی در جنبههای مختلف زندگی آنها ایفا میکند. خانمها در وهله اول باید مهارتی برای پولسازی و ایجاد درآمد یاد بگیرند و در اولویت بعدی باید مهارت مدیریت درآمد بهدست آمده را بیاموزند. تمرکز ما در این مقاله روی بخش دوم است و تکنیکهایی برای شروع یادگیری مدیریت درآمد را ارائه میدهیم.
۱. اولویتبندی داشته باشید
اولویتبندی مخارج اولین کاری است که باید انجام دهید. اولویتهای زندگی هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. ممکن است برای خانم شاغلی که فرزندی دارد، هزینههای آموزشی فرزند در اولویت قرار داشته باشد؛ اما برای خانم شاغل مجرد، هزینههای باشگاه و تغذیه در اولویت قرار بگیرد. بنابراین ابتدا باید با توجه به شرایط و نیازهای خود، هزینه را اولویتبندی کنید و سپس برنامهریزی لازم برای پرداخت آنها را انجام دهید.
در اولویتبندی خود، هزینههای فوری و ضروری را از هزینههای غیرفوری و غیرضروری تفکیک کنید. با این کار هزینههای ضروری خودبهخود در اولویت قرار میگیرند و در نهایت اگر پول اضافهای باقی ماند، برای هزینههای غیرضروری صرف میشود.
۲. هوشمندانه سرمایهگذاری کنید
در حال حاضر پسانداز کردن پول بهتنهایی کفایت نمیکند، به خصوص در ایران که ارزش پول به مرور زمان کمتر میشود و ذخیره پول نقد یک ضرر تمام عیار است! خانمهای شاغل امروزی باید با راههای سرمایهگذاری آشنا باشند و بهترین روش را برای سرمایهگذاری انتخاب کنند. خرید داراییهای ارزشمند، ذخیره پول در بانک و دریافت سود یا سرمایهگذاری در کسبوکار روشهای مختلفی هستند که به شما کمک میکنند از افت ارزش پول جلوگیری کنید و در عین حال پسانداز داشته باشید.
سرمایهگذاری هوشمندانه به یادگیری نیاز دارد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که حتی با مقدار کم پول هم میتوان سرمایهگذاری را شروع کرد. مهم این است که این مهارت را یاد بگیرید و حتی اگر مقدار کمی پول دارید، بتوانید در وهله اول ارزش آن را حفظ کنید و سپس از آن سود به دست آورید. استراتژی سرمایهگذاری شما باید با توجه به میزان درآمد، میزان تحمل ریسک و سایر فاکتورهایی که برایتان اهمیت دارد، تدوین شود.
۳. به یک منبع درآمد بسنده نکنید
اگر از چند کانال درآمد داشته باشید، امنیت مالی بیشتری را تجربه میکنید. سرمایهگذاری روشی است که به شما برای ایجاد کانالهای جدید درآمدی کمک میکند. همچنین بسیاری از خانمها در اوقات فراغت خود کارهایی برای کسب درآمد انجام میدهند و شغل دوم دارند. خانمهای کارآفرین هم چند بیزینس مختلف را مدیریت میکنند و از چند کانال گوناگون درآمد دارند.
اگر هنوز شاغل نیستید، نیازی نیست از همین ابتدا به فکر چند کانال درآمدی باشید. کار خود را با ایجاد یک کانال برای کسب درآمد شروع کنید. به مرور زمان یاد میگیرید چطور پول بیشتری به دست آورید و چند مسیر برای کسب درآمد داشته باشید. اما اگر مدت زیادی است که فقط از یک شغل درآمد کسب میکنید، بهتر است بررسی کنید تا متوجه شوید از چه راههای دیگری میتوانید درآمد داشته باشید.
۴. با شریک زندگی خود در امور مالی هماهنگ باشید
اگر متاهل هستید، تصمیمات مالی شما و همسرتان روی طرف مقابل هم تأثیر میگذارد. بنابراین برنامهریزی مالی شما دو نفر باید باهم هماهنگ باشد تا در خانواده با مشکل مواجه نشوید. حتما در مورد مسائل مالی با همسرتان شفاف باشید. درباره بودجهای که به هر بخش از خانه و خانواده اختصاص میدهید، باهم مشورت کنید. در دورههای مختلف برنامهریزی مالی داشته باشید و درباره آن باهم صحبت کنید.
بهعنوان مثال مشخص کنید که هرکدام از شما دو نفر چه مقدار از درآمد خود را به سرمایهگذاری اختصاص میدهد یا هر بخش از هزینهها را کدام یک از شما پرداخت میکند. دقت داشته باشید که شفافسازی مسائل مالی باید با آرامش و بدون تنش انجام شود. بحث و مشاجره در این زمینه هیچ نتیجه مثبتی ندارد و فقط به خانواده آسیب میرساند.
۵. هدفگذاری کنید
شما نمیتوانید با حقوق یک ماه، هر آنچه نیاز دارید را بخرید. بعضی از خریدها به برنامهریزی نیاز دارد. خرید بعضی چیزها مثل خانه یا ماشین هم یک برنامهریزی بلند مدت به شمار میآید. هدفگذاری و برنامهریزی برای خرید و پرداخت هزینهها یک راه مهم در مدیریت مالی است. دقت داشته باشید که این اهداف باید قابل دستیابی و منطقی باشند. بهعنوان مثال شما باید بر اساس درآمد خود و هزینههای ضروری که دارید، برآورد کنید هر ماه چقدر میتوانید پسانداز داشته باشید و با این پسانداز، بعد از چه مدت توانایی خرید خانه را خواهید داشت.
۶. دخل و خرجتان را یادداشت کنید
بسیاری از خانمهایی که مدیریت مالی ندارند، نمیدانند حقوق ماهانهشان چطور به پایان میرسد! آنها بدون برنامهریزی خرج میکنند و آخر ماه با مشکل مواجه میشوند. وقتی دخل و خرجتان را یادداشت کنید، به تعادل رساندن آنها برایتان سادهتر میشود. همچنین به گزارشی شفاف از مخارج خود دسترسی دارید و میتوانید از آن برای بودجهبندی ماه بعد خود برنامهریزی کنید. یادداشت کردن دخل و خرج همچنین به شما کمک میکند از صرف هزینههای غیرضروری بعدی خودداری کنید؛ بهعنوان مثال اگر در این ماه یک بار وسیلهای غیرضروری اما مورد علاقه برای خود خریده باشید و هزینه آن را یادداشت کرده باشید، میدانید که تا ماه بعد اجازه خرج غیرضروری ندارید و راحتتر میتوانید جلوی ولخرجیهایتان را بگیرید.
۷. مراقب بدهیها باشید
وام گرفتن خیلی وقتها کمککننده است و به تأمین هزینهها و خرید داراییهای جدید کمک میکند، اما به شرطی که توانایی بازپرداخت آن را داشته باشید. اگر بدهیهای زیادی داشته باشید که نمیتوانید آنها را پرداخت کنید، با مشکل جدی مواجه میشوید و به جایی میرسید که دیگر نه راه پس دارید و نه راه پیش! خانمهایی که توانایی مدیریت درآمدشان را دارند، حتی برای بدهیها هم برنامهریزی میکنند و با توجه به توان بازپرداخت، وام و قرض میگیرند.
بهتر است پولی که از وام و قرض به دست میآورید را برای سرمایهگذاری یا خرید داراییهای ارزشمند صرف کنید. افرادی که برای پرداخت هزینههای روزمرهشان قرض میگیرند، معمولا در بازپرداخت آن با مشکل مواجه میشوند. اگر در هزینههای روزمره با مشکل مواجه شدید، بهتر است تاحد امکان صرفهجویی کنید و قرض گرفتن را در اولویت آخر قرار دهید.
۸. مشاوره بگیرید
اگر با مسائلی مثل پرداخت مالیات، امور بیمه یا بازنشستگی سروکار دارید، حتما با مشاورهای متخصص مشورت داشته باشید. افرادی که از جزئیات فرایندهای اداری و قوانین اطلاع دارند، مسیرهایی را نشان میدهند که بیشترین منفعت را برای شما دارد و میتواند شما را به اهدافتان برساند. دریافت مشاوره حتی در زمینه سرمایهگذاری هم میتواند به شما کمک کند درآمدتان را بهتر مدیریت کنید و به اهدافی که تعیین کردهاید، برسید.
سخن پایانی
مدیریت امور مالی خانمهای شاغل تأثیر بسزایی در کیفیت زندگی کاری و شخصی دارد. با مدیریت درست هم میتوانید همه هزینههایتان را پرداخت کنید و به کارهایی که دوست دارید بپردازید و هم میتوانید بخشی از درآمدتان را برای آینده پسانداز و سرمایهگذاری کنید و داراییهای بزرگتری مثل خانه بخرید. مدیریت مالی فرایندی است که باید همیشه انجام شود. یعنی شما هرماه باید برای هزینهها اولویتبندی انجام دهید، هدفگذاری کنید، بخشی از درآمدتان را به سرمایهگذاری اختصاص دهید، دخل و خرجها را یادداشت کنید و با همسرتان درباره مخارج و بودجهبندی مشورت داشته باشید. با نظم در اجرای تکنیکهایی که در این مقاله آموزش دادیم، کمکم میتوانید همه بخشهای درآمدتان را کنترل کنید و دیگر دغدغه کمبود مالی نخواهید داشت.
شما برای مدیریت درآمد و سرمایهتان چه راه حلی را انتخاب کردهاید؟ در کامنتها برایمان بنویسید و نظرتان را با ما در میان بگذارید!
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید