چطور با کارفرماهای خوب و در موقعیتهای خوب کار کنیم؟
گاهی اوقات افرادی را میبینید که به اندازه شما در کارشان مهارت دارند، اما درآمدشان خیلی بیشتر از شماست و در محیطهای سالم و بهدور از استرس کار میکنند. شاید به این فکر کنید که مگر شما چه چیزی کمتر از این افراد دارید که نمیتوانید محیطهای کاری سالم با کارفرماهای خوب و درآمد بالا را پیدا کنید؟ شاید دلیل این است که شما به جزئیات توجه نمیکنید و فقط از روشهای متداول به دنبال کار میگردید. کارفرماهای حرفهای از روشهای گوناگونی برای جذب نیرو اقدام میکنند و حتی شاید هیچوقت آگهی استخدام منتشر نکنند. به همین دلیل لازم است که روی رزومه خود کار کنید، نمونه کارهایتان را در دسترس قرار دهید و شبکه ارتباطی موثری داشته باشید. در این مقاله توضیحات بیشتری درباره شیوههای پیدا کردن کار خوب ارائه میدهیم و ۵ تکنیکی را بیان میکنیم که با استفاده از آنها میتوانید با بهترین کارفرماها ارتباط برقرار کنید و به شغل مطلوب خود برسید.
تکنیکهای پیدا کردن کار خوب
بنای پیدا کردن کار خوب این است که در حوزه فعالیت خود تخصص داشته باشید و کارتان را به بهترین شکل انجام دهید. با این کار افراد از کار کردن با شما رضایت کامل به دست میآورند و شما را به دیگران نیز معرفی میکنند. بعد از مهارت و تخصص، نوبت به ارائه میرسد. اگر الماس کوه نور را در غاری دور از دسترس در قله کوه اورست قرار دهید و جای آن را به کسی نگویید، احتمالا هیچوقت هیچکس آن را پیدا نمیکند؛ اما اکنون که در موزه نگهداری میشود، مردم آن را میبینند و حتی برای تماشای آن هزینه پرداخت میکنند. شما نیز مثل همان الماس هستید که باید در موقعیت مناسب دیده شوید تا بهترین پیشنهادها را از کارفرماهای خوب دریافت کنید. با این توضیحات، به سراغ تکنیکهایی میرویم که با اجرای آنها در معرض دید کارفرماهای خوب قرار میگیرید و پیشنهادهای شغلی جذابی دریافت خواهید کرد.
۱. در اکوسیستم فعال باشید
در هر حوزهای که کار میکنید، احتمالا گروهی از افراد مرتبط حضور دارند و یک اکوسیستم را تشکیل دادهاند. اگر اکوسیستم و شبکهای در حوزه کاری خود نمیشناسید، خودتان بانی راهاندازی آن شوید! در اکوسیستمها افراد دارای حوزه کاری مرتبط، یکدیگر را میشناسند. آنها در موقعیتهای مختلف باهم ارتباط برقرار میکنند و یکدیگر را به کارفرماهایی که میشناسند، معرفی میکنند.
اکوسیستمهای کاری به شیوههای مختلف آنلاین و حضوری با یکدیگر تعامل دارند. یکی از بهترین بسترها برای ارتباط آنلاین، لینکدین است. این شبکه اجتماعی بهصورت تخصصی برای کار و بیزینس طراحی شده است. بسیاری کارفرماها در لینکدین، پستهای اعضای اکوسیستم را بررسی میکنند و بر اساس آنها به منتشرکننده پست، پیشنهاد همکاری میدهند. نیازی نیست حتما پستهای نمونهکار یا نتایج منتشر کنید. هر پستی که مهارتها، اخلاق کاری یا برگ برندهای که نسبت به همکاران دارید را به کارفرما نشان دهد، برای لینکدین مناسب است.
۲. گروههای تلگرامی را دست کم نگیرید
تلگرام هم یک پیامرسان است و هم بستری برای برقراری ارتباطهای تازه و کهنه! در این پلتفرم، گروههایی برای تخصصهای مختلف راهاندازی شدهاند که اعضای اکوسیستم در آن حضور دارند. در این گروهها اتفاقات مختلفی میافتد؛ از صحبت درباره مشکلات و حل چالشهای یکدیگر گرفته تا اطلاعرسانی درباره اخبار مرتبط با حوزه فعالیت گروه و از همه مهمتر: پیامهای مربوط به درخواست همکاری. در گروههای تلگرامی شما میتوانید بدون واسطه با کارفرماها ارتباط داشته باشید و با آنها همکاری کنید.
علاوه بر گروههای تخصصی، در تلگرام گروههای کاریابی مختلفی هم فعالیت میکنند که فرصتهای شغلی را به اشتراک میگذارند. با عضویت در این گروهها نیز به موقعیتهای شغلی مناسب دسترسی خواهید داشت و میتوانید کارفرماهای خوب را پیدا کنید. فراموش نکنید که در حال حاضر، فضای آنلاین یکی از مهمترین فضاها برای پیدا کردن کار محسوب میشود و حتی آگهیهای استخدام موقعیتهای شغلی غیردیجیتال و آفلاین هم در این فضا وجود دارند.
۳. مطمئن شوید نمونه کارهایتان در دسترس هستند
آشنایی با کارفرماهای خوب و پیدا کردن کار خوب، به آگهیهای استخدامی و ارسال مستقیم رزومه محدود نمیشود. گاهی اوقات ممکن است کارفرما یکی از نمونهکارهای شما را در شبکههای اجتماعی خودتان یا شخص دیگر ببیند، از آن خوشش بیاید و به شما درخواست همکاری دهد! برای اینکه از چنین فرصتهایی برای پیدا کردن کار خوب استفاده کنید، باید به همه اعلام کنید در چه حوزهای تخصص دارید و نمونه کارهایتان را تاحد امکان در معرض دید قرار دهید.
حتی زمانی که برای کارفرماها بهصورت مستقیم رزومه ارسال میکنید، باید سوابق و نمونه کارهای خود را به شیوه حرفهای ارائه دهید. ارائه سوابق به حوزه کاری شما بستگی دارد. بهعنوان مثال افرادی که در فضای دیجیتال کار میکنند، میتوانند نمونه کارهایشان را در یک سایت بارگذاری کنند و لینک سایت را در رزومه خود قرار دهند. اما افرادی که در حوزههای آفلاین و تخصصهای بدون نمونهکار قبلی فعالیت میکنند، باید بر اساس اسناد و گزارشهای نتایجی که به دست آوردهاند، توجه کارفرماها را جلب کنند.
مطمئن شوید که اعضای دایره ارتباطی شما در محیط کار، دانشگاه و حتی خانواده میدانند حوزه فعالیت شما چیست و شما را بهعنوان یک فرد معتبر در آن حوزه میشناسند. همین ارتباطهای ساده میتوانند مسیر شما برای رسیدن به موقعیت شغلی محبوبی که دنبال آن هستید را هموار کنند.
۴. شکارچی فرصتهای شغلی باشید
بعضی از افراد فقط در گروههای کاریابی، لینکدین و سایتهای استخدامی به دنبال کار میگردند. اما ممکن است آگهیهای استخدامی برای موقعیتهای شغلی خوب در هیچکدام از این فضاها نباشد. جاهایی که برای کاریابی چندان متعارف نیستند را نیز تحت نظر داشته باشید! در ادامه به چند مورد از این فضاها اشاره میکنیم:
۵. با ارزش کار کنید
فراموش نکنید که همیشه در بازار کار، کارفرماهایی وجود دارند که ارزش کار شما را میدانند و دستمزد مناسبی برای آن پرداخت میکنند. بنابراین لازم نیست ارزان کار کنید! بعضی از افراد از ترس اینکه بیکار بمانند، به حقوق بسیار کم قانع میشوند. البته چنین افرادی معمولا تخصص زیادی هم ندارند و کار باکیفیتی تحویل نمیدهند. نقطه مقابل این افراد، کسانی هستند که برای کارشان ارزش قائل میشوند. آنها با هر قیمتی کار نمیکنند و دستمزد خوب میگیرند، اما کار باکیفیت ارائه میدهند و رضایت حداکثری کارفرما را به دست میآورند.
اگر هنوز در مرحله آموزش و کارآموزی هستید، کار کردن با قیمت پایین معقول است. اما اگر چندسال سابقه کار دارید و هنوز با دستمزد کم کار میکنید، ابتدا کیفیت کارتان را بالا ببرید و کمکم با قیمتی که ارزش زحماتتان را جبران میکند، کار بگیرید. با این روش حتی اگر برای مدت کوتاهی هم بیکار بمانید، در پروژهها یا استخدامهای بعدی، دستمزدی میگیرید که بیدرآمد ماندن در کوتاه مدت را برایتان جبران میکند.
سخن پایانی
در این مقاله روشهایی برای پیدا کردن کار خوب و آشنایی با کارفرماها را توضیح دادیم. اگر پای صحبت افراد مختلف بنشینید، متوجه میشوید چقدر داستانهای مختلفی برای پیدا کردن کار وجود دارد؛ هرکسی از یک راه منحصربفرد با موقعیت شغلی کنونیاش آشنا شده است. تنوع این داستانها تنها یک چیز را نشان میدهد: در هر موقعیتی یک فرصت برای پیدا کردن کار خوب و آشنایی با کافرمای خوب وجود دارد. پس از تمام موقعیتها و فرصتها استفاده کنید تا در نهایت به هدفتان برسید و در شغل رویایی خود مشغول به کار شوید.
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید