8 راه برای کسب درآمد از موسیقی

چطور از هنر خود پول در بیاوریم؟


Admin Irantop شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

موسیقی برای بعضی افراد درآمدهای کلان دارد، برای بعضی هزینه‌های روزمره را تأمین می‌کند و برای بعضی هم هیچ درآمدی ندارد! اینکه شما جزو کدام دسته هستید، به خودتان بستگی دارد. برای کسب درآمد بالا از موسیقی به مقداری سرمایه اولیه نیاز خواهید داشت تا با تبلیغات و تولید محتوای حرفه‌ای، دیده شوید. بعد از آن می‌توانید از طریق روش‌هایی که در این مقاله توضیح می‌دهیم، درآمد بالایی به دست آورید و به مرحله برگزاری کنسرت و ثروتمند شدن از طریق موسیقی برسید.

 
آیا موسیقی پتانسیل کسب درآمد بالا را دارد؟
موسیقی یک صنعت میلیون دلاری است که در سراسر دنیا افراد بسیاری از آن درآمد کسب می‌کنند. اینکه درآمد شما از این کار چقدر است، به خودتان بستگی دارد. البته کار موسیقی هم مثل هرکار دیگری، در سال‌های اول سختی‌های بسیاری دارد. شاید بسیاری از آثار شما دیده نشود، شاید مجبور شوید با هزینه شخصی خود آلبوم یا ترک‌های موسیقیتان را منتشر کنید یا حتی شاید کنسرت‌هایی برگزار کنید که تعداد محدودی بازدیدکننده دارند. اما اگر کارتان خوب باشد و با صبوری و پشتکار ادامه دهید، قطعا بعد از مدتی دیده می‌شوید، طرفدارهای بسیاری پیدا می‌کنید و به اهدافتان می‌رسید.


8 راه کسب درآمد از موسیقی 
یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کار موسیقی این است که روش‌های متنوعی برای کسب درآمد دارد. شما می‌توانید به‌صورت همزمان از چند روش مختلف برای پول درآوردن از ساز و صدای خود استفاده کنید یا حتی چند روش مختلف را باهم ترکیب کنید. در ادامه 8 روش و ایده‌‌ای که به شما برای کسب درآمد بیشتر کمک می‌کنند را ارائه می‌دهیم.


1. پلتفرم‌های استریمینگ موسیقی می‌توانند منبع درآمد اصلی شما باشند
پلتفرم‌هایی مثل اسپاتیفای، اپل موزیک و یوتیوب، استریمینگ‌هایی هستند که منبع اصلی درآمد بسیاری از فعال‌های حوزه موسیقی در سراسر دنیا محسوب می‌شوند. وقتی آثار خود را در این پلتفرم‌ها منتشر می‌کنید، در ازای هر بار پخش این آثار، مبلغی به منتشرکننده آن پرداخت می‌شود. البته درآمد حاصل از هربار پخش ناچیز است، اما زمانی که دیده می‌شوید و آثارتان بازدید زیادی می‌گیرد، درآمد زیادی نصیب شما خواهد شد.
کار کردن با پلتفرم‌های استریمینگ به دلیل تحریم و فیلترینگ در ایران چندان ساده نیست؛ به همین دلیل باید به کمک یک فرد متخصص و افتتاح حساب در خارج از کشور در این پلتفرم‌ها یک حساب کاربری بسازید. از طرف دیگر، بسیاری از کاربرهای ایرانی هم عادت به دانلود موسیقی از سایت‌های ایرانی دارند و از استریمینگ اپ‌ها استفاده نمی‌کنند. اما خوشبختانه نسل جوان به حقوق خواننده‌ها اهمیت می‌دهند و تعداد زیادی از آن‌ها موسیقی‌ها را از طریق این اپلیکیشن‌ها گوش می‌کنند تا برای خواننده‌های محبوبشان درآمد ایجاد کنند. طرفداران خود را تشویق کنید تا از این راه شما را حمایت کنند.


2. از اینستاگرام برای شهرت استفاده کنید
ایرانی‌ها در اینستاگرام بیشتر از هر شبکه اجتماعی دیگری فعالیت دارند. از طرف دیگر در این پلتفرم هر از چندگاهی یک نفر با یک اثر وایرال می‌شود. دیگران با آهنگ‌های وایرال‌شده محتوا تولید می‌کنند و به بیشتر دیده شدن آن کمک می‌کنند. نتیجه اینکه هرروز دنبال‌کننده‌های بیشتری به پیج تولیدکننده محتوای وایرال اضافه می‌شود.
اینستاگرام به‌صورت مستقیم درآمدی به حساب شما واریز نمی‌کند، اما شما به‌ کمک این پلتفرم دیده می‌شوید، طرفدارهای بیشتری به‌دست می‌آورید و می‌توانید آن‌ها را برای گوش کردن آثار دیگر خود به پلتفرم‌های استریمینگ هدایت کنید. اینستاگرام برای پخش دموی کارها انتخاب مناسبی است. از طرف دیگر، اگر در این شبکه اجتماعی، صفحه‌ای با تعداد دنبال‌کننده بالا داشته باشید، می‌توانید از طریق جذب اسپانسر و تبلیغات، درآمد کسب کنید.


3. به تدریس موسیقی فکر کنید
بسیاری از موزیسین‌های مشهور، قبل از اینکه به شهرت برسند و از طریق فروش آثار و برگزاری کنسرت درآمد کسب کنند، با تدریس موسیقی امرار معاش می‌کردند. خوشبختانه در ایران مردم علاقه زیادی به یادگیری موسیقی در سبک‌های گوناگون و سازهای مختلف دارند. بنابراین شما در هر سبکی که کار کنید و هر سازی که بنوازید، می‌توانید تدریس کنید.
برای تدریس روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • همکاری با آموزشگاه‌های موسیقی
  • ساخت دوره‌ آموزشی و فروش آن به کمک وب‌سایت
  • برگزاری کلاس‌های آنلاین از طریق تماس تصویری با هنرجو
  • تدریس خصوصی در منزل هنرجو


4. با موزیسین‌های دیگر همکاری کنید
یکی از راه‌های رشد سریع در صنعت موسیقی، همکاری با دیگر هنرمندان است. وقتی با نوازندگان، آهنگسازان یا خوانندگان دیگر کار کنید، می‌توانید مخاطبان جدیدی جذب کنید و در پروژه‌های بزرگ‌تری شرکت کنید. ایده‌های مختلفی برای همکاری مشترک با موزیسین‌های دیگر وجود دارد. مثلا می‌توانید آهنگ‌های مشترک منتشر کنید، در کنسرت‌های گروهی شرکت کنید یا حتی آهنگ‌های اختصاصی تولید کنید. چنین همکاری‌هایی یا درآمد شما را افزایش می‌دهد، یا به شما برای دیده شدن و جذب طرفدارهای بیشتر کمک می‌کند.


5. اجراهای خیریه داشته باشید
اجراهای خیریه معمولاً به‌صورت رایگان انجام می‌شوند، اما شما در چنین اجراهایی بیشتر دیده می‌شوید. مردم ایران ناخودآگاه به هنرمندانی که دست خیر دارند، توجه بیشتری نشان می‌دهند. مثلا بسیاری از طرفدارهای محسن چاووشی بخاطر فعالیت گسترده در آزادسازی زندانی‌ها، او را تحسین می‌کنند. 
حضور در رویدادهای خیریه باعث می‌شود مردم با استعداد شما آشنا شوند و حتی شما را برای اجراهای رسمی‌تر دعوت کنند. علاوه بر این، بعضی از رویدادهای خیریه با حمایت سازمان‌های بزرگ برگزار می‌شوند و می‌توانند فرصتی برای ارتباط با اسپانسرها و سرمایه‌گذاران موسیقی باشند.


6. در محافل خصوصی اجرا کنید
نوازنده‌ها و خواننده‌ها فرصت‌های بسیاری برای اجرا در محافل خصوصی و موقعیت‌های مختلف دارند. مردم معمولا در جشن‌هایی مثل عروسی و تولد، از دی‌جی یا گروه نوازنده دعوت می‌کنند. همچنین بسیاری از رستوران‌ها و فضاهای تفریحی برای جذب مشتری‌های بیشتر، امکانات اجرای زنده موسیقی را تدارک می‌بینند. با حضور در چنین موقعیت‌هایی هم درآمد کسب می‌کنید و هم دیده می‌شوید. در این محافل معمولا به شما اجازه می‌دهند خود و گروهتان را معرفی کنید و آدرس شبکه‌های اجتماعی خود را در اختیار کاربران قرار دهید.

 
7. موسیقی‌های تجاری بسازید
ترکیب موسیقی و مارکتینگ بسیار موفق عمل کرده است! بسیاری از برندهای بزرگ که با هنرمندها همکاری کرده‌اند و تبلیغات ریتمیک با استفاده از موسیقی انجام داده‌اند، بازدهی خوبی به دست آورده‌اند. از طرف دیگر، مجموعه‌های مختلف مثل سازنده‌های بازی‌های ویدیویی، اتاق فرار، پادکست‌ها و محتواهای ویدیویی به موسیقی نیاز دارند. همکاری با این مجموعه‌ها می‌تواند یک راه مناسب برای کسب درآمد از موسیقی باشد. با گروه‌هایی که با این مجموعه‌ها همکاری می‌کنند، ارتباط‌سازی کنید تا بتوانید در پروژه‌های مختلف مشارکت داشته باشید.


8. در رویدادهای مختلف مثل مسابقات خوانندگی شرکت کنید
بسیاری از خواننده‌ها از طریق مسابقات استعدادیابی و خوانندگی به شهرت رسیده‌اند. عرفان طهماسبی یکی از این خواننده‌هاست که بعد از برنامه «عصر جدید» به شهرت رسید، طرفدارهای بسیاری پیدا کرد و اکنون کنسرت‌هایی برگزار می‌کند که در آن یک صندلی خالی هم پیدا نمی‌شود! پیگیر اعلامیه‌های چنین برنامه‌هایی باشید و در صورت امکان در آن‌ها شرکت کنید. این برنامه‌ها فرصتی طلایی هستند که اگر به درستی از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانند سکوی پرتابی در مسیر حرفه شما باشند. 


سخن پایانی
در این مقاله ایده‌هایی برای کسب درآمد از موسیقی را مطرح کردیم. بسیاری از این ایده‌ها را می‌توانید به‌صورت همزمان اجرا کنید و درآمد بالایی داشته باشید. موسیقی یکی از اجزای جدانشدنی فرهنگ ماست که در تاروپود زندگی روزمره مردم جریان دارد. بنابراین اگر حرفه‌ای کار کنید و آثار خوبی بسازید، بعد از مدتی به کسی تبدیل می‌شوید که آثارش از اسپیکر خانه‌ها و ضبط ماشین‌ها در کوچه و خیابان به گوش می‌رسد! 
 



شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید