۵ زن ایرانی با مسئولیت‌های مهم در جهان


Admin Irantop سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

اگر به اطراف خود نگاه کنید، قطعاً زنان موفقی را خواهید دید که علیرغم تمام محدودیت‌ها و نا برابری‌ها، حق خود را از این جهان گرفته اند. این موفقیت و توانمندی‌ها محدود به زمان و مکان نیستند. چرا که حتی اگر کتاب‌های تاریخی را ورق بزنید و به سال‌های دور و دراز نیز برگردید، نام تعداد قابل توجهی از این بانوان توانمند به چشم می آیند.
اگرچه هنوز هم با قرار گرفتن در عصری نوین و با وجود تمام پیشرفت‌ها، بینش‌های عمیق و مطالعات دقیق در مورد جایگاه زنان در سطح جهان و همچنین ایران، برابری جنسیتی به طور کامل محقق نشده است؛ اما اگر به فهرست زنان موفق نگاهی بیاندازید، به احتمال زیاد نام‌ بانوان تاریخ‌ساز و حماسه آفرین ایرانی را خواهید دید.
در ادامه با ما همراه باشید تا با 5 بانوی ایرانی با مسئولیت‌های مهم در سطح جهان آشنا شوید.


1. انوشه انصاری

بیوگرافی انوشه انصاری
انوشه انصاری یا انوشه رئیسیان در تاریخ 21 شهریور 1345 در شهر مشهد متولد شد و در سال 1363 به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. وی اولین بانوی ایرانی است که به فضا سفر کرده است و به غیر از زبان فارسی (زبان مادری)، به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی نیز مسلط است و به دلیل سفر فضایی اش با زبان روسی نیز آشنایی کامل دارد.


تحصیلات انوشه انصاری
او مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر از دانشگاه جورج میسون دریافت کرد و پس از آن موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در دانشگاه جورج واشنگتن در واشنگتن دی سی شد. او در سال 2012 نیز دکترای افتخاری خود را از دانشگاه جورج میسون گرفت.


افتخارات و جوایز انوشه انصاری

  • اولین بانوی کاوشگر ایرانی که به فضا سفر کرد
  • کارآفرین برتر در مجله زنان شاغل آمریکا در سال 2000
  • تاجر موفق در مجله فورچون در سال 2001
  • دریافت جایزه X انصاری به ارزش 10 میلیون دلار در سال 2003
  • کسب جایزه در زمینه فناوری در سال 2009
  • حضور برای دریافت جایزه اسکار به جای اصغر فرهادی برای فیلم "فروشنده"

2. مهناز افخمی

بیوگرافی مهناز افخمی
مهناز افخمی در تاریخ 24 دی 1319 در شهر کرمان متولد شد. او نویسنده و یکی از فعالان و مدافعان در حوزه حقوق زنان است. افخمی از سال 1355 تا 1357 وزیر امور زنان در دولت قبل از انقلاب بود، اما در سال 1358 به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد.

تحصیلات مهناز افخمی
مهناز افخمی تحصیلات خود را در دانشگاه سان فرانسیسکو و کلرادو در بولدر گذراند. او مدتی را نیز در یکی از دانشگاه‌های ایران به عنوان استاد دانشگاه خدمت کرد.

افتخارات و جوایز مهناز افخمی
  • سخنران و نویسنده کتاب‌ها و مقالات متعدد در زمینه حقوق زنان، زنان و فناوری، مشارکت زنان در رهبری و ...
  • دومین بانوی وزیر در ایران
  • کسب جایزه یک عمر دستاورد در اتحاد روابط عمومی ایرانیان ساکن آمریکا در سال 2015
  • کسب جایزه Trust Women Hero در سال 2015

3. هاله افشار

بیوگرافی هاله افشار
هاله افشار یا بارونس هاله افشار در تاریخ 31 اردیبهشت 1323 در شهر تهران متولد شد. او از اساتید علوم سیاسی، محققان و فمنیست‌ها در حوزه مطالعه زنان می‌باشد که برخی از نوشته‌های وی با نام هما امید منتشر شده است. از دیگر سِمَت‌های وی می‌توان به مشاور دولت و مجلس اعلای بریتانیا اشاره کرد.


تحصیلات هاله افشار
هاله افشار یکبار دکترای افتخاری خود را در سال 2011 از دانشگاه اسکس انگلستان دریافت کرد و بار دیگر موفق به کسب دکترای افتخاری از دانشگاه بردفورد در سال 2017 شد. گفتنی است که پدر هاله نیز جزو اساتید سابق و برجسته حقوق در دانشگاه تهران بوده است.


افتخارات و جوایز هاله افشار

  • ویراستاریِ حدود 10 انتشارات علمی معتبر در جهان
  • نویسنده 2 کتاب به صورت انفرادی و 13 کتاب دیگر با همکاری سایر نویسندگان
  • نامزد دریافت جایزه خدمت به آموزش و پرورش در بریتانیا در سال 2013

4. فاطمه شمس

بیوگرافی فاطمه شمس
فاطمه شمس که اکثرا او را با نام شهرزاد شمس می‌شناسند؛ در تیرماه سال 1362 در مشهد متولد شد. وی شاعر، مترجم و پژوهشگر ادبیات معاصر فارسی است و هم اکنون به عنوان استادیار ادبیات فارسی در دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به فعالیت است.
لازم به ذکر است که سبک شعری این شاعر تحت تاثیر شاعران بزرگ ایرانی نظیر مهدی اخوان ثالث و سیمین بهبهانی قرار گرفته است.


تحصیلات فاطمه شمس
فاطمه شمس در سال 2006 مدرک خود را در رشته تاریخ تمدن ملل اسلامی در دانشگاه آقاخان دریافت کرد و پس از آن به دانشگاه آکسفورد نقل مکان کرده تا دکترای خود را در زمینه شرق شناسی اخذ کند.


افتخارات و جوایز فاطمه شمس

  • مدرس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد به مدت 3 سال
  • ترجمه اشعار وی به زبان‌ها و گویش‌های مختلف (ایتالیایی، کردی و ...) صورت گرفته است.

5. شیرین عبادی

بیوگرافی شیرین عبادی
شیرین عبادی در تاریخ 30 خرداد 1326 در همدان متولد شد. وی از حقوقدانان و فعالان اجتماعی برجسته ایرانی است که در حوزه‌های بسیاری اعم از دفاع از حقوق بشر و حمایت از حقوق کودکان، فعالیت داشته است. از شیرین عبادی به عنوان نویسنده ایرانی نیز یاد می‌شود.

تحصیلات شیرین عبادی
شیرین عبادی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران گذراند و همزمان با تحصیلاتش به عنوان قاضی در سال 1348 در تهران مشغول به فعالیت شد.
جالب است بدانید که شیرین عبادی موفق به دریافت 5 مدرک دکترای افتخاری از کالج ویلیامز، دانشگاه کمبریج، دانشگاه مارکوت، دانشگاه لندن و انجمن حقوق انتاریو شده است.

افتخارات و جوایز شیرین عبادی
  • تنها ایرانی که موفق به کسب جایزه صلح نوبل شد
  • اولین قاضی زن در ایران
  • برگزیده شدن کتاب حقوق کودک وی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بهترین کتاب سال

سخن پایانی
اگرچه در قسمت بالا تنها به 5 نفر از بانوان تاثیرگذار ایرانی در سطح جهان پرداختیم، اما نکته قابل توجه این است که بانوانی که با وجود تمام کمی و کاستی‌ها برای اهداف خود جنگیده و خوش درخشیده‌ اند، کم نیستند. امید است با رعایت برابری‌های جنسیتی، از زنان و دختران کشورمان حمایت بیشتر صورت گیرد و روز به روز شاهد موفقیت روزافزون آن‌ها باشیم.


شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید