از ابتدای دهه 60 و حتی در بحبوحه جنگ ایران و عراق، یکی از سرگرمی های پای ثابت عامه مردم، تماشای سریال بوده است. به مرور زمان و با گذر چند دهه از آن روزها، امروزه شاهد ساخت سریال هایی در پلتفرم هایی غیر از صداوسیما هستیم. صنعت سریال سازی نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان، صنعتی بسیار پولساز و پر طرفدار محسوب می شود. به طور مثال در زمانی که نوشتا این مقاله، سریال هایی مانند ارباب حلقه ها و خاندان اژدها در پلتفرم های پخش جهانی در حال پخش هستند. این سریال ها برای هر قسمت، بین 40 تا 70 میلیون دلار هزینه در بر برداشته اند. بنابراین طبیعی است که بعد از پخش، میلیون ها نفر به تماشای آن ها بنشینند.

5 سریال پرطرفدار در ایران
جایگاه سریال سازی در سطوح جهانی برای همه ما ثابت شده است و احتمالا یکی از تفریحات مورد علاقه مان تماشای قسمتهای ی پشت سر هم ک سریال است! اما در مقاله امروز به بررسی سریال های پرطرفدار در ایران می پردازیم. توجه داشته باشید معیار انتخاب این سریالها، سال ساخت پس از سال 1390 و محبوبیت آنها در میان جامعه است. همچنین در این مقاله تنها نام سریال هایی ذکر شده است که توسط صداوسیما ساخته شده اند. در مقالات بعدی به بررسی سریال های نمایش خانگی که از پلتفرم هایی همچون نماوا و فیلیمو پخش شده اند، خواهیم پرداخت.
تا انتها با ما همراه باشید و یک کاغذ و قلم کنار دستتان بگذارید! 5 سریال پرطرفدار در ایران حتما حال شما را خوب خواهد کرد. بنابراین نام آنها را یادداشت کنید تا در فرصتی مناسب این سریال ها که گاهاً چندین فصل هم دارند را تماشا کنید.
لیست پنج سریال پرطرفدار دهه 90 ایران
1. سریال ساختمان پزشکان
این سریال که هنوز هم بعد از گذشت دوازده سال در میان مردم محبوب است و تکه کلام های کاراکترهای مشهور آن در میان سخنان اقشار مختلف شنیده میشود، در سال 1390 ساخته شد. از جمله اصلی ترین و ماندگارترین شخصیت های این سریال می توان به خانم شیرزاد اشاره کرده که با بازی شقایق دهقان تا همین امروز هنوز هم موجبات خنده را فراهم می سازد. بسیاری این سریال را به گونه ای تقلید از سیت کام HIMYM یا "چگونه با مادرت آشنا شدم" میدانند.
تقلید یا الهام، هرچه باشد این سریال موفقیت بزرگی برای تیم سازندگان و نویسندگان محسوب می شود. همچین با محبوبیتی که به دست آورد، برای تمامی بازیگران این سریال که از جمله آنها میتوان به بهنام تشکر اشاره کرد، سکوی پرتاب مناسبی شد. بهنام تشکر پس از این سریال به راحتی در نقش های کمدی پذیرفته شد و جای خاصی در قلب مخاطبین پیدا کرد.
شاید یکی از دلایل موفقیت این سریال حضور بازیگران کاربلد باشد؛ اما از نقش سروش صحت به عنوان کارگردان پروژه نمیتوان صرف نظر کرد. بسیاری معتقدند حضور یک ساختمان پزشکان 2 در برنامه صدا سیما به این سازمان رنگ و بوی دیگری می دهد.

سریال ساختمان پزشکان
2. نون خ
سریال های زیادی در ایران ساخته شدند که چندین فصل از آنها منتشر شده است. نون خ ساخته سعید آقاخانی اگر محبوب ترین آنها نباشد، قطعا در لیست برترین ها قرار دارد. لهجه شیرین کردی این سریال و بازی طبیعی بازیگرانی که برخی از آنها هرگز مقابل دوربین قرار نگرفته بودند، این سریال را در لیست 5 سریال پرطرفدار ایرانی قرار می دهد.
عید نوروز برای ایرانیان یعنی تعطیلات دو هفته ای، دید و بازدید، سفر و سریال های مناسبتی! نون خ نیز یکی از این سریال های مناسبتی است که توانسته خوش بدرخشد و در سال های متمادی افراد زیادی را چشم به راه فصل های جدیدش بگذارد. جالب است بدانید نون خ کوتاه شده نام کاراکتر اصلی سریال یعنی نورالدین خانزاده است که بازیگر این نقش سعید آقاخانی، کارگردان اثر است.
نون خ اولین بار در سال 1398 روی آنتن رفت و شنیده ها حاکی از آن است که در عید 1402 ممکن است فصل جدید این سریال پخش گردد. شما طرفدار این سریال بودید؟ منتظر فصل یا فصل های جدید آن هستید؟

3. پایتخت
پایتخت شاید برای ما یادآور نام تهران باشد. اما پس از ساخته شدن سریال پایتخت در سال 1390 و ساخت فصل های متعدد آن برای 6 سال، امروزه واژه پایتخت برای ما یادآور نام سریالی است که در هر حالی باشیم، لبخند به لبمان می آورد! سریال پایتخت نام شهرستان علی آباد را برای ملت ایران آشنا کرد. و ما را برد به دنیای ساده زندگی افراد معمولی جامعه که پس پرده آرامش و سادگی، ماجراهای عجیبی را از سر می گذرانند. پایتخت هم از آن سریال هایی بود که در نوروز پخش شد و افراد زیادی را میخکوب تلویزیون کرد.
محسن تنابنده در نقش نقی معمولی با نقش خاص خودش که حسابی در دلها جا باز کرده بود، خانواده ای 5 نفره دارد که هر سال چالشی برای این خانواده ایجاد میشود. از کشتی های ملی نقی معمولی تا قبولی همسر او، هما، در شورای شهر که بازیگر آن نقش، ریما رامین فر است.
برای سریال پایتخت چنین خلاصه داستانی آورده شده است:
فصل اول سریال ماجرای خانواده «نقی معمولی» را روایت میکند که تصمیم میگیرند از شیرگاه به تهران کوچ کنند؛ اما هنگام ورود به پایتخت با مشکلات زیادی مواجه میشوند …صاحبخانه میمیرد و وراث حاضر به تحویل خانه نمیشوند، بدین ترتیب در پی مشکلاتی که در تهران برای آنها پیش میآید، مجبور میشوند مدتی را در کامیون ارسطو (احمد مهرانفر) زندگی کنند…

این سریال 6 فصل دارد و امکان تمدید آن برای فصل هفتم نیز وجود دارد. شما بیننده این سریال پرطرفدار بودید؟ دوست دارید شاهد فصل هفتم این سریال باشید یا نه؟ نظرات خود را در شبکه های اجتماعی با ما در میان بگذارید. در انتهای مقاله راه های ارتباطی با ما ذکر شده است.
4. گاندو
گاندو سریالی است که ژانر آن به طور کامل با دیگر سریال های معرفی شده در این لیست تفاوت دارد. این سریال که تم معمایی جنایی دارد، در دو فصل ساخته شد. با توجه به سابقه کمرنگ کارگردانان و نویسندگان ایرانی در این ژانر خاص، انتقادات و اعتراضات بسیاری نسبت به کلیت این سریال در شبکه های اجتماعی مطرح شد. اما علیرغم این انتقادها میتوان این سریال را جزو پرطرفدارترین سریال های ایرانی دهه 90 دانست.
خلاصه داستان گاندو رو اینگونه بیان کرده اند:
سریال «گاندو» یک مجموعه امنیتی است و فیلمنامه آن بر اساس مستندات و وقایع تاریخی و کشف جاسوسهای داخل و خارج از ایران است و همچنین به موضوع آقازادهها نیز اشارههایی میکند. در مجموعه گاندو تمامی اسامی افراد و اشخاص حقیقی عوض شدهاست. بهطور مثال بخشی در سریال در ارتباط با جیسون رضاییان است که ایران رضائیان را به همراه همسرش (یگانه صالحی) در ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ به اتهام جاسوسی از طرف سیا دستگیر کرد که در این مجموعه با نام مایکل هاشمیان شناخته میشود.

همین خلاصه داستان شایعات زیادی را ایجاد کرد که هنوز هم سر آن بحث وجود دارد. به نظر شما اتفاقات این سریال خیالی بوده اند یا بر اساس واقعیت ساخته شده است؟
5. ستایش
ستایش سریالی بود که در زمان پخش آن، خیابان ها به معنای واقعی کلمه خلوت میشد! این سریال که نشان دهنده سختی های زندگی یک دختر جوان با نام ستایش بود، 3 فصل داشت و فواصل پخش میان سریال ها به قدری زیاد بود که برخی از بازیگران اصلی سریال در فصلهای بعدی حاضر به مشارکت نشدند یا به دلایل شرایط زندگی امکان مشارکت نداشتند. سریال ستایش نخستین سریالی بود که نرگس محمدی در آن بازی می کرد و نقطه آغاز شهرت این فرد نیز از همین سریال آغاز شد.
در فصل های آخر، گریم شخصیت ستایش که در سن بالاتری نشان داده شد، انتقادات بسیاری را به این سریال وارد ساخت. همچنین داستان بندی و افزایش تعداد اپیزودها، در طرفداران فیلم و سریال موجب ایجاد ناراحتی هایی شد. اما پایان خوش فصل سوم طرفداران این سریال را تا حد زیادی راضی کرد. در فصل اول این سریال مهدی پاکدل به عنوان همسر ستایش حضور دارد و البته از بازی بسیار درخشان داریوش ارجمند نمیتوان صرف نظر کرد.
داریوش ارجمند که در نقش پدربزرگ یا آقاجون در این سریال حضور داشت، تکه کلام های به اصطلاح لاتی و مشتی زیادی داشت که در زمان پخش این سریال سر زبان ها افتاده بود. از جمله این تیکه کلام ها میتوان به "افتاد؟!" اشاره کرد.

جمع بندی
به طور کلی انتخاب بهتری،ن کار دشواری است! تفاوتی هم ندارد درباره بهترین غذا حرف بزنیم یا بهترین سریال. چرا که در این موضوع، سلیقه بسیار دخیل است. میزان کیفیت فیلمها و سریالها در جهان با نمره ROTTEN TOMATO یا IMDB شناخته میشود. اما این نمرات در ایران چندان قابل اعتنا نیستد. به همین علت، برای درک میزان محبوبیت یک اثر لازم است هم سلیقه شخصی و هم برداشت های عمومی مشارکت داده شوند.
در این مقاله 5 سریال پرطرفدار ایرانی که از سال 1390 به بعد و توسط صدا سیمای جمهوری اسلامی ایران ساخته شده اند، معرفی شدند. نظر شما چیست؟ جای نام چه سریالی در این لیست خالی بود؟ شما نظرات خود را میتوانید از طریق شبکه های اجتماعی مانند کانال تلگرام، توییتر و اینستاگرام با IRANTOP5 در میان بگذارید. از خواندن نظرات شما عزیزان قطعاً خرسند خواهیم شد.