۵ فوتبالیست ایرانی دارای رکورد در بازی های جام جهانی


Admin Irantop پنج‌شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴

پیشینه حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی فوتبال به پنج دوره جام‌های جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین، ۱۹۹۸ فرانسه، ۲۰۰۶ آلمان، ۲۰۱۴ برزیل ، ۲۰۱۸ روسيه باز می‌گردد. تاکنون ۶۰ بازیکن ایرانی فرصت حضور در ادوار مختلف جام جهانی را به دست آورده‌اند و پیراهن تیم ملی ایران را در این رقابت‌ها به تن کرده‌اند. ولی در میان این بازیکنان برخی به رکوردهایی دست پیدا کردند که مرور این رکورد ها خالی از لطف نیست. در این مقاله به بررسی ۵ رکورد از بازیکنان اسطوره ای و سرمربیان تیم ملی فوتبال ایران خواهیم پرداخت.


بیشترین اثر گذاری روی گل
از ۴۴ سال پیش که تیم ملی فوتبال ایران برای نخستین به جام جهانی رفت (جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین) تاکنون فقط هفت بازیکن ایرانی موفق به گلزنی در رقابت های جام جهانی شده اند.۷ گل ایران در جام جهانی توسط ۷ بازیکن مختلف به ثمر رسیده است. ولی مهدی مهدوی کیا با یک گل و ۱ پاس گل روی ۲ گل ایران در تاریخ این مسبقات اثرگذار بوده و در این زمینه رکورددار است. مهدوی‌کیا همواره در دوران ورزشی خود یکی از بازیکنان مؤثر در تیم ملی فوتبال ایران بوده است. وی با حضور در دو جام جهانی ۹۸ و ۲۰۰۶ خود را در سطح بین‌المللی مطرح کرد. پس از بازی با کره جنوبی که در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی برگزار شد، در حالی که بازی یک بر یک مساوی شد و از صعود به جام جهانی بازماند، مهدوی کیا از تیم ملی فوتبال ایران خداحافظی کرد. همچنین در میان برترین گلزنان یک دوره منحصربه‌فرد مرحله انتخابی، کریم باقری صدرنشین است. هافبک پیشین تیم ملی ایران در دیدارهای انتخابی جام جهانی ۱۹۹۸ موفق شد ۱۹ بار دروازه رقبا را باز کند و رکوردی به نام خود ثبت کرده که کمتر بازیکنی می‌تواند به آن دست یابد. آرشی تامسپون از استرالیا در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲، روبرت لواندوفسکی از لهستان، محمد السهلاوی از عربستان سعودی و احمد خلیل از امارات در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸، با ۱۶ گل زده پایین‌تر از باقری و در جایگاه دوم قرار گرفته‌اند.

مهدی مهدوی کیا، رکورد دار بیشترین اثرگذاری بر روی گل های تیم ملی در جام جهانی
 
بیشترین حضور در ادوار مختلف
علی دایی، مهدی مهدوی کیا، جواد نکونام و آندرانیک تیموریان با ۲ دوره و مسعود شجاعی، کریم انصاری فرد، احسان حاجی صفی و علیرضا جهانبخش با قرار گرفتن در فهرست ۲۳ نفره ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با ۳ دوره حضور در این زمینه رکورددار خواهند بود. همچنین ۳۶ هزار ایرانی نظاره گر بازی تیم ملی در برابر انگلیس خواهند بود که در نوع خود می تواند یک رکورد جالب توجه از سوی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ باشد و تیم ملی فوتبال ایران را در این جام جهانی به یکی از پرتماشاگران تیم‌ها تبدیل کند.
شجاعی، انصاری فرد، حاجی صفی و جهانبخش رکود دار بیشترین حضور در جام جهانی
 
بیشترین تعداد و دقایق بازی در جام جهانی
در میان بازیکنانی که ۲ دوره حضور در جام جهانی داشته اند، تنها مهدی مهدوی کیا و آندرانیک تیموریان در هر ۶ بازی ممکن حضور داشتند و در این زمینه رکورددار هستند. این دو بازیکن با ۵۴۰ دقیقه بازی رکورددار بیشترین دقایق بازی در جام جهانی هستند. همچنین علی دایی با ۳۷ سال سن (۲۰۰۶) و حسین کعبی با ۲۰ سال سن (۲۰۰۶)، مسن‌ترین و جوانترین بازیکنان تیم ملی در ادوار حضور این تیم در جام های جهانی بودند. همچنین یحیی گل محمدی با ۳۵ سال و مهدی مهدوی‌کیا با ۲۰ سال سن به ترتیب مسن‌ترین و جوان ترین گلزنان تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی هستند. 
مهدی مهدوی کیا و آندرانیک تیموریان رکورد دار بیشترین دقایق بازی در جام جهانی
 
بیشترین مربیگری
تاکنون ۴ مربی هدایت تیم ملی ایران را در جام جهانی بر عهده داشتند و هر کدام ۳ بازی روی نیمکت تیم ملی نشستند. با این حال کارلوس کی روش رکورددار حضور روی نیمکت ایران در جام جهانی است. نخستین بازی رسمی کی‌روش با تیم ایران، بازی دوستانه‌ای برابر ماداگاسکار بود که در ۲۶ تیر ۱۳۹۰ در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد و ایران ۱–۰ پیروز شد. این مرد پرتغالی بعد از ۳ سال و برای حضور بر روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر به ایران بازگشت تا در سومین جام جهانی پیاپی تیم ملی فوتبال ایران را همراهی کند. تیم ملی فوتبال ایران با نتایجی که در پنجره بازی‌های ملی در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر کسب کرد به رتبه بیستم فیفا صعود کرد و جام جهانی را در بین ۲۰ تیم برتر جهان آغاز خواهد کرد. صعود ایران به جمع ۲۰ تیم برتر جهان بهترین رتبه‌ای است که ایران قبل از یک جام جهانی تجربه می‌کند. تیم ملی ایران در دو دوره گذشته جام جهانی در شرایطی راهی جام جهانی شده که بین رتبه ۳۰ تا ۵۰ فیفا قرار داشت.
کارلوس کیروش رکورد دار ۴ دوره سرمربی گری تیم ملی در جام جهانی
 
خشن ترین بازیکن
جواد نکونام در جام جهانی ۲۰۰۶ با دریافت ۲ کارت زرد محروم شد و بازی سوم را از دست داد و در جام جهانی ۲۰۱۴ نیز یک کارت زرد دریافت کرد. او در مجموع با ۳ کارت زرد خشن ترین بازیکن ایران در تاریخ این رقابتها است. ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ با آرژانتین، بوسنی و هرزگوین و نیجریه همگروه بود و جواد نکونام پس از عملکرد نسبتاً خوبی که در الکویت داشت و اعتقادی که کارلوس کیروش به سبک بازی او داشت، در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل و در هر ۳ بازی برابر نیجریه و آرژانتین و بوسنی به میدان رفت و کاپیتان تیم ملی ایران در این رقابت ها بود.
جواد نکونام رکورد دار دریافت کارت در جام جهانی
 
سخن پایانی:
جام جهانی فوتبال یکی از بزرگ ترین رویدادهای ورزشی دنیا است. این رویداد هر ۴ سال یکبار برگزار می شود و ۳۲ تیم ملی از قاره های مختلف در آن با یکدیگر به رقابت می پردازند. جام جهانی فوتبال یکی از بزرگ ترین آوردگاههای ورزشی در دنیا به شمار می رود و بسیاری بر این باور هستند که این مسابقات حتی از المپیک نیز مهم تر و محبوب تر است. در این مقاله ۵ رکورد از بازیکنان و سرمربیان تیم ملی فوتبال ایران در جام های جهانی گذشته را مرور کردیم. به همین منظور برای پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و درخشش این تیم آرزوی موفقیت داریم. 
امیدواریم این مقاله مطالب مفیدی را در اختیار شما گذاشته باشد.


شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید