بررسی بهترین سریالهای سینمای خانگی در نیمه اول سال 1403
غیر ممکن است اهل فیلم و سریال باشید و طی سه سال اخیر، حداقل یکبار سری به پلتفرمهای نمایش خانگی یا VOD نزده باشید. نماوا، فیلیمو و فیلم نت که حسابی در رقابت هستند تا دل مخاطبان را به دست بیاورند و گوی فروش را از هم بربایند، هر روز سورپرایز جدیدی رو میکنند تا مخاطب نتواند چشم از فیلمها و سریالهایشان بردارد.
اما میان این همه نام کارگردان و سریال و ریالتی شو که هر روز تبلیغشان را میبینیم، کدام یکی ارزش تماشا کردن دارد؟ اگر این سوالی است که در ذهن داشتهاید، پس بهترین مقاله را انتخاب کردید! در مقاله امروز ایران تاپ فایو به بررسی برترین سریالهای ایرانی میپردازیم که در 6 ماهه نخست سال 1403 به شکل خاص در نمایش خانگی تولید و اکران شدهاند. در نظر داشته باشید اسامی این لیست باتوجه به نظرات عموم مردم در شبکه های اجتماعی، استخراج شدهاند. اما در ابتدا بیاید باهم ببینیم کدام پلتفرم محبوبتر است و چرا؟
کدام را برای خرید اشتراک انتخاب کنیم؟ فیلیمو، نماوا یا فیلم نت؟
شاید پیش از این، پهنای باند اینترنت اجازه نمیداد، استریم یا پخش آنلاین، چندان طرفدار داشته باشد. اما با افزایش این پهنای باند و ظهور پلتفرمهای VOD))، صنعت سرگرمی در ایران به آرامی تغییر کرده است. این فضاهای دیجیتال، امکان منحصربهفردی را برای فیلمسازان ایرانی فراهم کردهاند تا داستانهای خود را بیان کنند، چرا که تا حدودی توانستهاند سانسورهای سنتی ایران را دور بزنند و حتی امکان اینکه ایرانیان خارج از کشور نیز به محتواهایشان دسترسی داشته باشند را ایجاد کردند. به طور کلی میتوان گفت در مقایسه با سیستم سنتی صدا و سیما، سانسور کمتری دارند و همین امر به کارگردانان فضای بیشتری میدهد برای اینکه بتوانند ایدههای خود را بهتر پیاده سازی کنند.
چه علاقهمند به درام، کمدی، هیجان یا سریالهای تاریخی باشید، در این پلتفرمها برای همه سلیقهها چیزی وجود دارد. قدیمیترین پلتفرم فیلیمو است که از قضا این روزها با اینترنت رایتل میتوان به شکل رایگان و بدون نیاز به خرید اشتراک، در آن به تماشای ریالتی شوهایی مثل گل یا پوچ، جوکر و سریال محبوب زخم کاری بپردازید.
در ردیف دوم برترین پلتفرمهای VOD، نام نماوا به چشم میخورد که با برنامه مهمونی و عروسکهایی مثل بچه، پشه و کته (با اجرای آقای ایرج طهماسب که نوستالژی مشترک سه نسل از ایرانیان است،) به محبوبیت زیادی دست یافت. نماوا گرچه دیرتر از فیلیمو کارش را آغاز کرد اما توانست در مدت زمان تقریبا کوتاهی، سهم بازار خوبی بگیرد و طرفداران خاص خود را داشته باشد.
ردیف سوم این لیست متعلق به فیلم نت است که احتمالا شما را به یاد سریال جذاب "پوست شیر" بیاندازد. در روزهای پایانی تابستان 1403 سریال "در انتهای شب" به کارگردانی آیدا پناهنده به تازگی از این پلتفرم پخش شده است و حسابی سر و صدا برپا کرده است.
در جایگاههای بعدی میتوان به پلتفرم PLAY، روبیکا و … اشاره کرد که تا این لحظه فیلم یا سریال اختصاصی پخش نکردهاند.
اشتراک این پلتفرمها تقریبا هم قیمت است و اینکه کدام را برای خرید انتخاب کنید، کاملا بستگی به سلیقه شخصی شما در تماشای فیلم و سریال دارد. برخی انتخاب میکنند هر سه اشتراک را داشته باشند و برخی این سریالها را به شکل غیرقانونی از کانالهای تلگرامی دانلود میکنند. شما جزو کدام دسته هستند؟ در بخش کامنت برایمان بنویسید!
کدام سریال نمایش خانگی، ارزش تماشا تا انتها را دارد؟
5- افعی تهران به کارگردانی پیمان معادی، پخش از فیلم نت
افعی تهران، که در ژانر درام ساخته شده، بدون اغراق، یکی از جالب ترین سریال های ایرانی با قصهای تازه است که تا آخرین قسمت شما را سرگرم نگه میدارد! یکی از جذابیتهای این سریال، موزیکهایی است که کاوه، قهرمان اصلی سریال، در خلوت خود گوش میدهد. این سریال به شدت درباره سلامت روان و تاثیر تراپیست و حتی کلینیک خواب بر کیفیت زندگی افراد، تاکید دارد. افعی تهران داستان زندگی کاوه، که یک منقد فیلم است، را از کودکی تا تولد 50 سالگی را به شکل جالبی مورد بررسی قرار میدهد و این فلش بکها به گونهای کارگردانی شدهاند که قول میدهیم از تماشای آن با تمام وجود لذت ببرید.
جالب است بدانید از ابتدا تا آخرین قسمت، قدم به قدم، به عمق بیشتری در روان شخصیت اصلی نزدیک میشوید تا بهتر بفهمید تراماهای کودکی، چه تاثیر عمیقی حتی در میانسالی ما خواهند داشت! کودک بازیگر این سریال نیز بسیار مورد تحسین واقع شده است و به نظر می آید باید در آیندهای نه چندان دور، شاهد درخشش او در نقشهای جدی تری باشیم.
4- در انتهای شب به کارگردانی آیدا پناهنده، پخش از فیلم نت
این سریال پر سر و صدا، درامی جذاب است که میلیونها نفر را به خود معطوف کرده است. این سریال نمونهای عالی از تبلور این واقعیت است که چگونه پلتفرمهای VOD به سازندگان ایرانی اجازه میدهند تا مرزها را گسترش دهند و موضوعات پیچیدهای را بررسی کنند.
در انتهای شب داستان زندگی خانوادهای سه نفره است که در تورم افسار گسیخته ایارن تلاش میکنند، ثباتی داشته باشند اما همین ثبات مالی، روابط آنها را دچار تزلزل میکند. به طور مثال این سریال، یکی از معدود آثاری بود که به نیاز جنسی زنان در ازدواج اشاره کرد. اهمیت وجود رکن خانواده، تلاش زنان برای مستقل بودن، پیچیدگی روابط خانوادگی و خیانت عاشقانه از هستههای اصلی این داستان کوتاه 9 قسمتی هستند.
3- جنگل آسفالت به کارگردانی پژمان تیمورتاش، پخش از نماوا
نوید محمدزاده، ستاره دهه اخیر سینمای ایران، با نقش آفرینی در این سریال، به همراه همسرش یعنی فرشته حسینی، یکی از دلایل محبوبیت این سریال هستند. دلیل دیگر تعداد بالای تماشای این سریال، روایت زندگی جوانی است که از محله پایین شهر توانسته با هر تلاش قانونی یا حتی غیرقانونی، به ماشینهای گران قیمت و خانه بالاشهر دست یابد! 14 قسمت از این سریال در پلتفرم نماوا قابل دسترسی اند.
احتمالا نمیدانید، در حالی که این سریال عمدتاً برای مخاطبان ایرانی تولید شده، توجه مخاطبان بینالمللی، بهویژه کسانی که به فرهنگ و سینمای خاورمیانه علاقهمند هستند، را نیز به خود جلب کرده است. دسترسی به زیرنویسهای چند زبانه که خلاقیت پلتفرمهای نمایش خانگی هستند، این دسته سریالها را برای طیف وسیعتری از مخاطبان قابل دسترس کرده و دامنهی تماشای آن را از مرزهای ایران فراتر برده است.
2- ریالیتی شو اسکار به کارگردانی مهران مدیری، پخش از فیلیمو
این ریالیتی شو در تلاش است تا برای دقایقی لبخند به لبهای شما بیاورد و مهران مدیری و نیما شعبان نژاد که از مجریهای آن هستند، در تلاشند با مطرح کردن چالشهای دشوار، .مهمانان مشهور خود را به دردسر بیندازند و در نهایت به عملکرد آنها در هر چالشی، نمره دهند. قطعا تماشای این سریال که در 6 فصل تهیه شده و هر فصل شامل 4 قسمت حدود یک ساعت و نیم است، میتواند حال و هوای شما را عوض کند.
اگرچه ایده این سریال اورجینال و مختص برنامه اسکار نیست، اما سعی شده بومی سازی شود تا برای مخاطبان ایرانی جذابیت داشته باشد.
1- زخم کاری3: انتقام به کارگردانی محمد حسین مهدویان، پخش از فیلیمو
زخم کاری با فصل سوم خود، هر صبح جمعه مهمان تلویزیونهای ایران میشود تا در نهایت متوجه شویم مالک مالکی که زخمی است و در عزای فرزندان خود، از شر تابوت رهایی یافته، چه نقشهای برای زمین زدن دشمن قسم خورده خود دارد! گرچه این سریال در فصل اول بسیار بسیار پرطرفدار بود، اما در فصول بعدی کمی افت داشته و همین امر سبب شده بسیاری از طرفداران پر و پا قرص از تماشایش دست بکشند. اما حتی با این وجود هم، یکی از پربیننده ترین برنامههای فیلیمو است.
خبرها حاکی از آن است که این سریال فصل چهارمی نیز خواهد داشت که در خارج از ایران فیلمبرداری شده است …
این سریال بحثهای گستردهای را در میان بینندگان ایرانی برانگیخته است، چه در فضای آنلاین و چه در دنیای واقعی. شبکههای اجتماعی به محلی برای هواداران تبدیل شده است تا هر قسمت را تجزیه و تحلیل کنند و نظریههای خود را درباره چگونگی پایان داستان به اشتراک بگذارند
جمع بندی آنچه گفتیم
با هم بررسی کردیم که عملکرد هر کدام از پلتفرمهای VOD تا به این لحظه به چه شکل بوده است و امسال کدام سریال اختصاصی آنها، توجه بیشتری به خود جلب کرده است. گرچه این سریالها محبوبیت فراوانی یافتهاند و همین امر سبب شده فیلیمو و نماوا به بخشی از زندگی روزمره شهروندان تبدیل شوند اما باید بدانیم بازار VOD ایران بدون چالش نیست.
سانسور از سمت ساترا و کندی اینترنت همچنان مسئلهای بزرگ است و دولت به طور مکرر دسترسی به برخی پلتفرمها یا محتواها را مسدود میکند. به لطف وجود این پلتفرمها، جذابیت تماشای فیلمهای اکران روز، از سالنهای سینما به تلویزیون خانههای شخصی خودمان منتقل شده است و این تغییرات بزرگ قطعا در آینده میتوانند جذابتر هم شوند!
ممنونیم که تا انتها با ما همراه بودید، به نظر شما نام کدام سریال در این لیست خالی بوده است؟ برایمان در کامنتها بنویسید.
،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید
برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید