۵ راه برای مقابله با افسردگی در روزهای پاییزی

چگونه در روزهای کوتاه، سرد و بارانی پر انرژی بمانیم؟


Admin Irantop پنج‌شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳

خیلی از شاعرها و خواننده‌ها از دلگیری روزهای پاییزی حرف می‌زنند؛ اما آیا می‌دانستید که دلگیری و احساس افسردگی در روزهای پاییزی دلیل علمی دارد؟ این نوع افسردگی با نام افسردگی فصلی (Seasonal Affective Disorder) شناخته می‌شود و به دلایلی مثلِ تاریکی زودهنگام روزها، کم شدن میزان نور خورشید و افزایش ترشح ملاتونین برمی‌گردد. روش‌های مختلفی برای بهبود روحیه و رفع افسردگی پاییزی وجود دارد که به شما کمک می‌کند با حس و حال بهتری به کارهایتان برسید. در این مقاله راهکارهایی برای مقابله با بی‌حوصلگی، احساس غم و افسردگی در روزهای پاییزی ارائه می‌دهیم.

 
۵ راه برای مقابله با افسردگی پاییزی
بعضی از افراد می‌توانند بی‌حوصلگی ناشی از روزهای کوتاه و شب‌های طولانی را مدیریت کنند و به کارهایشان برسند، اما بعضی دیگر به شدت با این نوع افسردگی درگیر می‌شوند و نمی‌توانند روال زندگی روزمره خود را ادامه دهند. گروه دوم به مشورت با روانشناس و روان‌پزشک و دریافت درمان‌های حرفه‌ای نیاز دارند. راهکارهایی که ما در این مقاله ارائه می‌دهیم، جایگزین تشخیص و توصیه‌های پزشکی نیستند. این راهکارها برای افرادی مناسب هستند که سطح خفیفی از SAD را تجربه می‌کنند و می‌توانند با چند تغییر در سبک زندگی، روحیه و حس و حالشان را بهبود بخشند.


۱. نوشیدنی گرم بنوشید
پاییز فصل دمنوش و قهوه‌های گرم است. نوشیدن روزانه دمنوش‌های گیاهی هم بدن شما را در برابر ویروس‌ها مقاوم می‌کند و هم باعث بهتر شدن حس‌وحالتان می‌شود. دمنوش‌های پاییزی را هم می‌توانید خودتان در خانه با گیاه‌های خشک تهیه کنید و هم می‌توانید دمنوش‌های کیسه‌ای را از عطاری‌ها بخرید. در ادامه چندتا از بهترین دمنوش‌های مناسب برای فصل پاییز را نام می‌بریم:

  • دمنوش نعنا
  • چای با هل، دارچین و زنجبیل
  • چای ماسالا
  • دمنوش گل‌گاوزبان
  • دمنوش دارچین

یکی از مزیت‌های شب‌های سرد پاییزی، دلچسب شدن نوشیدنی‌های گرم است. در این شب‌ها حتی یک لیوان شیر گرم هم حالتان را خوب می‌کند، به خصوص اگر هوا بارانی باشد. اگر به دنبال انرژی بیشتر هستید، به سراغ نوشیدنی‌های گرمی بروید که مقداری کافئین هم دارند. هات چاکلت، انواع قهوه و نسکافه را می‌توانید در خانه درست کنید و عصر پاییزی دلچسبی داشته باشید.

 
۲. بخشی از زمان خود را بیرون از خانه بگذرانید
تحرک و روابط اجتماعی دو قاتل افسردگی از هر نوعی هستند! بسیاری از افراد فکر می‌کنند چون روزهای پاییزی کوتاه هستند، دیگر فرصتی برای بیرون رفتن از خانه ندارند. اما این بیشتر شبیه به یک بهانه است تا دلیل منطقی برای خانه‌نشینی! در روزهای پاییزی هم از خانه بیرون بروید و روی برگ‌ها قدم بزنید. از هوای خنک و دلچسب لذت ببرید. یکی از جذابیت‌های پاییز لباس‌های زیبایی است که در این فصل می‌توان پوشید. پوشیدن هودی‌ها، بارانی‌ها و سایر لباس‌هایی که به آن‌ها علاقه دارید و قدم زدن روی برگ‌ها به بهبود افسردگی فصلی کمک می‌کند.
شب‌های طولانی پاییز فرصت را برای تماشای آسمان بی‌نظیرِ شب فراهم می‌کنند. می‌توانید شب‌های پاییزی را با یک تلسکوپ به تماشای آسمان سپری کنید و حتی به تورهای رصد بروید. اگر هم دوست ندارید شب‌های خنک را بیرون از خانه باشید، می‌توانید به همراه دوست‌هایتان جمع شوید و دورهمی داشته باشید.

 
۳. با رایحه و موسیقی حالتان را خوب کنید
گاهی خوب شدن حال به اندازه گوش کردن به یک موسیقی با شما فاصله دارد. یک پلی لیست از آهنگ‌های محبوبتان داشته باشید و درعصرهای پاییزی به 
آن‌ها گوش کنید. حس‌وحال پاییزی، بیشتر با موسیقی سنتی و کلاسیک همخوانی دارد. اگر آهنگ خاصی برای گوش کردن در نظر ندارید، به سراغ موسیقی‌های سنتی بنان بروید و اگر هم به سبک پاپ علاقه دارید، صدای محسن چاووشی برای عصرهای پاییزی آرامش بخش است.
بو کردن رایحه‌های دلچسب هم راهکار دیگری برای مقابله با افسردگی روزهای پاییزی است. اگر باران می‌بارد، برای رایحه خوش، فقط کافی است پنجره را کمی باز کنید یا در خیابان قدم بزنید تا از بوی باران و خاک نم‌زده سرمست شوید. در روزهایی که بارانی نیست هم می‌توانید با عود و شمع‌های معطر محیط را خوش‌بو کنید و از فضا لذت ببرید. یکی از ایده‌های جذاب برای خوشبو کردن خانه استفاده از بخورهای معطر است؛ بخور معطر را هم می‌توانید به روش طبیعی و هم با استفاده از دستگاه بخور ایجاد کنید.


۴. نور خانه را زیاد کنید
کمبود نور خورشید یکی از علت‌های افسردگی پاییزی است. در خانه از چراغ‌هایی با رنگ‌های مختلف استفاده کنید و مطمئن شوید هنگام تاریک شدن هوا، خانه‌تان به اندازه کافی روشن است. توصیه دیگر برای مقابله با افسردگی پاییزی این است که حتما بخشی از روز را در معرض نور خورشید باشید و فعالیتی در فضای آزاد انجام دهید. اهمیت نور به اندازه‌ای زیاد است که برای درمان افسردگی‌ و اختلالات روانی دیگر نیز، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نوردرمانی، بیمار در معرض نوری با طول موج خاص قرار می‌گیرد و اثرات درمانی نور را دریافت می‌کند.


۵. سرگرمی‌های خانگی داشته باشید
افسردگی و حس‌وحال منفی گاهی ناشی از فکرهای بی‌پایانی است که ذهن تولید می‌کند. اگر در یک عصر پاییزی در خانه نشسته باشید و هیچ کاری انجام ندهید، نشخوار فکری شروع می‌شود. فکرها اغلب منفی هستند و شما را در گذشته یا آینده گیر می‌اندازند، به همین خاطر انرژی خود را از دست می‌دهید و احساس بی‌حوصلگی می‌کنید. 
در ادامه چند سرگرمی برای عصرهای پاییزی که در خانه هستید را نام می‌بریم:

  • آشپزی، شیرینی‌پزی و پخت دسر
  • کاشتن و مراقبت از گیاهان آپارتمانی و گل‌های پاییزی
  • تماشای فیلم و سریال
  • کارهای هنری مثل درست کردن شمع یا چرم‌دوزی
  • بورد گیم یا بازی‌های کامپیوتری
  • بافتنی
  • مدیتیشن و جورنال نویسی
  • شرکت در کلاس‌های آنلاین هنری مثل موسیقی یا ورزشی مثل یوگا
  • تغییر دکوراسیون خانه یا اتاق شخصی


سخن پایانی
به پاییز اجازه بدهید پاییز باشد! دنیای ما با همین تغییرات زیبا می‌شود. باید روزهای کوتاه و سرد را تجربه کرده باشیم تا بتوانیم زیبایی روزهای گرم با نور زیاد خورشید را درک کنیم و از آن لذت ببریم. حتی اگر هفته‌های اول پاییز را کم‌انرژی هستید، به خودتان استراحت بدهید. اگر بعضی روزها دوست دارید از خانه بیرون نروید و در خانه بمانید، خودتان را به لم دادن روی کاناپه، زیر پتو و تماشای فیلم مورد علاقه‌تان مهمان کنید. با این کارها بازگشت به روزمره برایتان ساده‌تر می‌شود. البته باید مراقب باشید که کرختی و بی‌حوصلگی شما همیشگی نشود و از کار و زندگی جا نمانید! 
 



شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید