چطور در هوای سرد، گرم بمانیم؟

راهکارهایی برای گرم ماندن که قبلا نمی‌دانستید


Admin Irantop چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

در زمستان هوا آنقدر سرد می‌شود که همه دوست دارند وقتشان را در خانه بگذرانند و زیر پتو یا کنار وسایل گرمایشی باشند؛ اما کار و زندگی حتی در روزهای سرد هم ادامه دارد و باید به آن‌ها رسیدگی کرد. بعضی از خانه‌ها بخاطر وجود منافذ باز خیلی دیر گرم می‌شوند؛ به همین دلیل ساکنان ترجیح می‌دهند به جای زیاد کردن بی‌فایده بخاری‌ها، از لباس‌های گرم استفاده کنند. گاهی اوقات سرمای زمستان با قطع برق و گاز همراه می‌شود و اوضاع را سخت‌تر می‌کند. در این مقاله به راهکارهایی اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند در هوای سرد زمستان خود را گرم نگه دارید. این راهکارها در هر موقعیتی که باشید، به شما کمک می‌کنند.

 
راهکارهای گرم ماندن در هوای سرد
برای گرم ماندن در هوای سرد هم باید بدنتان را گرم نگه دارید و هم تاجایی که می‌شود، محیط اطراف را گرم کنید. اگر در فضای باز باشید، گرم کردن محیط ممکن نیست و باید با گرم نگه داشتن بدنتان، از سرمازدگی پیشگیری کنید. البته بدن انسان در برابر سرما مقاوم است و به‌راحتی سرمازده نمی‌شود. البته در روزهایی که دما به کم‌تر از صفر درجه سانتی‌گراد می‌رسد، جانب احتیاط را رعایت کنید و در محیط‌های گرم بمانید. در ادامه تکنیک‌هایی را توضیح می‌دهیم که به شما کمک می‌کنند در هوای سرد، گرم بمانید.


۱. مطمئن شوید راهی برای نفوذ سرما به محیط داخل وجود ندارد
اگر در محیط بسته هستید، گرم کردن محیط بیشتر از هرچیزی اهمیت دارد. بعضی از خانه‌ها و محیط‌های بسته بخاطر وجود منافذ باز، درب‌ها و پنجره‌های غیراستاندارد یا اندازه بزرگ، راحت گرم نمی‌شوند. اگر در خانه شما چنین مشکلی وجود دارد، حتما قسمت‌های مختلف، به‌خصوص درب‌ها و پنجره‌ها را بررسی کنید تا اگر درزی وجود دارد، آن‌ها را بپوشانید. 
استفاده از درزگیرهای اسفنجی راهکاری ساده و ارزان برای پیشگیری از هدررفت گرماست. اگر از قسمت‌هایی مثل زیر درب‌ها یا کناره پنجره‌ها، سرما وارد خانه می‌شود، آن‌ها را با درزگیرهای اسفنجی بپوشانید. این کار تأثیر بسزایی در گرم شدن خانه ایفا می‌کند. البته بعضی از علت‌ها مثل خالی بودن طبقه پایین یا اطراف ساختمان، آفتاب‌گیر نبودن دیوارها و عایق‌بندی ضعیف دیوارها هم ممکن است علت سرد ماندن خانه باشند و این مشکلات باید به‌صورت ریشه‌ای حل شوند و به وقت و هزینه بسیاری نیاز دارند.

 
۲. تحرک داشته باشید
فعالیت داشتن سوخت‌وساز بدن را بالا می‌برد و شما را گرم می‌کند. احتمالا در روزهای سرد دوست دارید بدون تحرک بمانید و حتی دلتان نمی‌خواهد از تخت‌خواب بیرون بیایید، اما با بی‌تحرکی فقط سرمای بیشتری را تجربه می‌کنید. تمرین‌های سبک، رقصیدن و حتی انجام کارهای خانه هم بدنتان را گرم می‌کند و هم تمرکزتان را از روی سرما برمی‌دارد؛ به همین دلیل بعد از چند دقیقه فعالیت احساس بهتری خواهید داشت و دیگر بخاطر سرما عصبی نخواهید بود.

 
۳.  بیشتر از یک لایه لباس بپوشید
لباس پوشیدن نقش مهمی در گرم ماندن بدن شما ایفا می‌کند. برای گرم ماندن اول یک زیرپوش آستین‌کوتاه بپوشید و سپس یک یا دولایه لباس گرم اضافه کنید. این زیرپوش گرمای بدنتان را نگه می‌دارد و به گرم ماندن در هوای سرد زمستان کمک می‌کند. برای گرم ماندن حتما از دو شلوار استفاده کنید؛ بهتر است یکی از آن‌ها گرم و پشمی باشد، در قسمت بعدی درباره اهمیت گرم ماندن پاها در زمستان توضیح می‌دهیم.

 
۴. سر و پاها را گرم نگه دارید
پاها یکی از مهم‌ترین ارگان‌ها برای تنظیم دمای بدن هستند. وقتی سردتان است، اول پاها را گرم کنید؛ بعد از چند دقیقه دیگر احساس سرما و لرز نخواهید داشت. عروق خونی پا به همه قسمت‌های بدن متصل هستند و گرم شدن آن‌ها، همه بدن را گرم می‌کند. به همین خاطر است که قدیمی‌ها از کرسی استفاده می‌کردند تا پاها را گرم کنند. حتی در تابستان هم برای خنک شدن، اگر پاها را در آب بگذارید، خیلی زودتر احساس خنکی می‌کنید. 
گرم نگه داشتن سر و پوشیدن کلاه نکته مهم دیگری است که در زمستان باید به آن توجه داشته باشید. بسیاری از افراد همه قسمت‌های بدن خود را با کاپشن و لباس‌های ضخیم می‌پوشانند، اما کلاه سر نمی‌کنند. این کار باعث هدررفت گرمای بدن از طریق سر می‌شود. با پوشاندن سر، هم گرمای بدن هدر نمی‌رود و هم عروق خونی سر گرما را به سایر نقاط بدن می‌فرستند. پوشیدن کلاه در زمستان به پیشگیری از مشکلات سینوزیت هم کمک می‌کند.


۵. با خوراکی‌های گرم، خود را گرم نگه دارید 
این راهکار برای فضای بیرون از خانه هم مناسب است. توصیه می‌کنیم در روزهای سرد همیشه یک فلاسک حاوی نوشیدنی گرم همراه خود داشته باشید. خوراکی‌های زمستانی مثل آش‌ و سوپ، شلغم، لبو و کدو حلوایی هم به گرم ماندن شما در این فصل کمک می‌کنند. در طول زمستان به‌صورت منظم خوراکی‌های گرم و مقوی را مصرف کنید تا انرژی مورد نیاز برای سوخت‌وساز بدن فراهم شود و سیستم ایمنی نیز عملکرد بهتری پیدا کند.

 
۶. از پدهای وارمر استفاده کنید
پدهای وارمر یک ابزار گرمایشی همراه هستند. داخل این پدها ترکیبات شیمیایی خاصی وجود دارد که گرمای بدن شما را جذب می‌کنند، نگه می‌دارند و آن را دوباره به بدنتان برمی‌گردانند. البته سطح این پدها با الیاف ضدحساسیت ساخته می‌شود تا وقتی در معرض تماس با پوست قرار می‌گیرد، مشکلی ایجاد نکند. 
برای استفاده از پد وارمر بهتر است یک زیرپوش چسبان بپوشید. سپس برچسب روی پد را جدا کنید و قسمت چسب‌دار را به زیرپوش بچسبانید. بعد از چند دقیقه پد گرم می‌شود و برای چند ساعت گرم می‌ماند. پدهای وارمر برای مواقعی که بیرون از خانه هستید و به گرمایش نیاز دارید، کاربرد دارند. جالب است بدانید که گرمایش این پدها در تسکین درد قاعدگی خانم‌ها نیز تأثیر دارد و بسیاری از خانم‌ها به منظور تسکین دردهای ماهانه از پدهای وارمر استفاده می‌کنند.


۷. تجهیزات گرمایشی مناسب را انتخاب کنید
بسیاری از افراد هنوز به تجهیزات گرمایش محیط مثل بخاری، رادیاتور و شوفاژ محدود هستند، اما در حال حاضر به لطف تکنولوژی، ابزارهای گرمایشی پیشرفته‌ای وجود دارد که بسیار به کار می‌آیند. در ادامه به لیستی از تجهیزات گرمایشی که می‌توانید برای گرم شدن در روزهای سرد استفاده کنید، اشاره می‌کنیم:
•    دستگاه گرم‌کن و ماساژور پا
•    تشک و پتوی برقی
•    تشکچه‌های قابل حمل گرم‌کن
•    لباس‌های دارای وارمر


سخن پایانی
در این مقاله روش‌های گرم ماندن در زمستان را توضیح دادیم. در کنار همه این روش‌ها، باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید؛ بدن شما قدرتمندتر از چیزی است که فکر می‌کنید! نگرانی بیش از اندازه درباره سرمازدگی و سرما خوردن را رها کنید؛ فقط نکات لازم برای گرم ماندن در هوای سرد را رعایت کنید و بعد از آن دیگر نگران چیزی نباشید. بدن شما به‌خوبی از خودش محافظت می‌کند و اگر فعالیت منظم داشته باشد و مواد مغذی مورد نیاز را دریافت کند، در برابر ویروس‌های زمستانی هم مقاوم می‌ماند.
 



شما هم عضو خبرنامه ما شوید

،با ثبت ایمیل خود در خبرنامه ایران تاپ فایو از آخرین مطالب، به محض انتشار مطلع شوید

برای گپ زدن با کاربران، ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید


ایران تاپ فایو را در رسانه های اجتماعی !دنبال کنید

مطالب ما را در رسانه های اجتماعی نیز می توانید !دنبال کنید